רפת החלב האורגני של קיבוץ הרדוף נסגרה בסוף השבוע לאחר למעלה מ-20 שנות פעילות מחוסר כדאיות כלכלית. כך נודע ל-ynet.
לפני שלוש שנים עזבה הרדוף את תנובה שהייתה המפיצה שלה במשך 20 שנה וחתמה על הסכם עם רשת שופרסל, לפיו תספק לרשת את כל החלב האורגני שלה עבור המותג הפרטי של הרשת "גרין" שמשמש אותה למזון טבעוני.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו והאזינו לתוכנית כסף חדש ב-ynet radio
1 צפייה בגלריה
תוכן פרסומי חלב אורגני שופרסל green מהרפת של הרדוף
תוכן פרסומי חלב אורגני שופרסל green מהרפת של הרדוף
חלב אורגני שופרסל green מהרפת של הרדוף
(צילום: shutterstock)
הרשת אף הצהירה כי תמכור את החלב האורגני במחיר נמוך משמעותית מזה שמכרה אותו תנובה, שטענה כי במחיר המוזל של שופרסל העסק לא כדאי לה וכי היא תתמקד בחלב צמחי כאלטרנטיבה לחלב.
במסגרת ההסכם העבירה הרדוף את החלב האורגני למחלבות הגולן שארזו אותו. שאר החלב היה מיועד לבתי טבע.
צרכני החלב האורגני מתלוננים שכעת לא ניתן להשיג כלל את החלב האורגני וכפי הנראה אין רפתנים שמוכנים לקיים רפת אורגנית בהיקפים מסחריים.
בסוף השבוע כל הפרות של הרדוף נמכרו ונמסרו לרפתות רגילות, וזאת לאחר שלאחרונה, מחלבות הגולן שייצרו עבור שופרסל את המותג הפרטי שלה לחלב רגיל קרסו וטענו כי ההסכם עם שופרסל היה במחיר נמוך וגרם להפסדי המחלבה.
בהרדוף לא האשימו את הרשת, אבל גורם מקורב לקיבוץ אמר ל-ynet כי עלויות הגידול הגבוהות של הרפת האורגנית המתנהלת על פי פרוטוקול מחמיר (בארץ נכנס לתוקפו לפני מספר שנים חוק אורגני עם פיקוח של חברת אגריאור, המחייב תוצרת ללא חומרים שעברו הנדסה גנטית והעגלות מקבלות גם הן מזון אורגני וטיפול וטרינרי מיוחד), בשילוב עם מחלה שפקדה חלק מהפרות בשנה שעברה, הביאו את הקיבוץ שדוגל באורח חיים צמחוני-אורגני ומפעיל בתחומו בית ספר אנתרופוסופי, להחלטה כי התמורה אינה כדאית.
גורם בכיר בענף החלב אמר, כי "הטרנד של המזון האורגני, שבתחילה צמח בשיעורים מכובדים, דעך בגלל הקושי והעלות הגבוהה למגדל, הזמינות הנמוכה יחסית לצרכן והמחיר הצרכני הגבוה".