דירקטוריון אל על צפוי לפגוש את המשקיע אלי רוזנברג ביום שלישי ה-18 לחודש. זאת לאחר שנענה לבקשתו של רוזנברג לקביעת פגישה עם באי כוחו. הדירקטוריון התנה את הפגישה בכך שאלי רוזנברג יהיה נוכח בה בעצמו. אולם, למרות הפגישה שנקבעה, ממשיכה חליפת המכתבים וההתכתשות בין הצדדים.
לפי הפרסומים, רוזנברג מציע לרכוש 45% מאל על תמורת 75 מיליון דולר. לדברי מקורביו הוא מוכן להתחייב להעמיד בהמשך הון נוסף בסך 25 מיליון דולר. את עיקר המימון של החברה, שזקוקה למאות מיליוני דולרים לשם החזרתה לפעילות שוטפת, מתכוון רוזנברג לממן באמצעות סיוע המדינה - הלוואה בסך 400 מיליון דולר בערבות מדינה בגובה 82.5%. מקורביו טוענים כי יש נכונות בבנקים להעמיד לו את ההלוואה.
1 צפייה בגלריה
אלי רוזנברג ברקע מטוס אל על
אלי רוזנברג ברקע מטוס אל על
אלי רוזנברג ברקע מטוס אל על
(צילום: בן חורין ואלכסנדרוביץ, שאטרסטוק)
השבוע דרש הדירקטוריון מרוזנברג מסמכים לגבי מקור הכסף והאם הרוכש בפועל הוא אביו קני. כעת, במכתב חדש ששלח בא כוחו של רוזנברג, משרד עו"ד שיבולת, נאמר "נעשה ניסיון ציני של בעלי השליטה באל על לנצל את שליטתם בדירקטוריון כדי לחבל בכל מהלך שיש בו כדי להביא לאובדן שליטתם באל על, גם אם במחיר של פגיעה בכל מהלך שיש בו כדי להצילה מחדלות פירעון".
לגבי התהייה של דירקטוריון אל על, האם הרוכש האמיתי הוא אלי או אביו קני, נכתב: "למען הסדר הטוב, אביו של מרשנו איננו המשקיע המיועד. לא לאורך זמן הוא ימשיך להבליג נוכח הניסיונות להוציא דיבתו רעה והוא מתכוון לבוא חשבון עם כל מי שמעורב באופן אישי".
רוזנברג גם מפנה איום לחברי הדירקטוריון ובמכתב כתוב כי "לאחר קריסתה הקרובה של אל על לא יהססו לבוא עמם חשבון בשל מעשיהם ובעיקר מחדליהם שיביאו לפגיעה בסיכויי הבראתה".
טענה נוספת של הדירקטוריון כלפי הצעת רוזנברג, היא שהצעתו נמוכה ממתווה האוצר: רוזנברג הציע לרכוש לפי מחיר המניה ב-19 ליולי - 61 אגורות בתוספת חמישה אחוז, כלומר 64.7 אגורות, בעוד האוצר קבע מחיר ממוצע של חודש יולי כלומר 67 אגורות - מחיר גבוה יותר עבור המניה. עוד טוען הדירקטוריון כי כל מכירת מניות על ידי אל על חייב לפי חוק החברות על ידי הנפקה, או באישור האסיפה הכללית.
לאחרונה מסרה רשות החברות המלצה לשרים הנוגעים לדבר, להעניק לרוזנברג היתר לרכישה, אבל בתנאי שיציג מסמכים לגבי תושבותו או אזרחותו הישראלית. מתברר כי עד כה, אלי (26), תלמיד ישיבה בעל דרכון אמריקני, שאביו איש העסקים קני רוזנברג בעלי עסקי סיעוד בארה"ב, החזיק בתעודת תושב בלבד. מקורביו טוענים כי מאז קבלת ההיתר לפני כ-10 ימים, הוא השיג אזרחות ישראלית.
כזכור, המדינה דורשת מבעלי אל על להיות בעלי אזרחות ישראלית. למרות הצעתו של רוזנברג בחר הדירקטוריון במתווה האוצר, לפיו תבוצע הנפקה בסך 150 מיליון דולר למניות אל על, שטויוטת התשקיף שלה הוגשה כבר לרשות ני"ע ולאחריה תתקבל הלוואה בנקאית בסך 250 מיליון דולר בערבות מדינה בגובה 75%.
פורסם לראשונה: 17:45, 12.08.20