אובר מפטרת כ-3,000 עובדים נוספים, לאחר שכבר הודיעה מוקדם יותר החודש על פיטורי 3,700 עובדים בפגישת זום. כך לפי פרסום של "וול סטריט ג'ורנל".
>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
דוברת מטעם החברה מסרה בתגובה כי אובר בודקת את כל האפשרויות העומדות בפניה כדי לפעול בצורה הטובה ביותר לנוכח משבר הקורונה. "כפי שניתן היה לצפות, החברה עוברת על כל תרחיש אפשרי כדי לוודא שנגיע לצד השני של המשבר בעמדה חזקה מאי פעם", ציינה.
1 צפייה בגלריה
אפליקציית אובר
אפליקציית אובר
אפליקציית אובר
(צילום: shutterstock)
לפני כשבועיים הודיע המנכ"ל דארה קוסרשאהי כי מתוכננים קיצוצים, וכי התוכנית הסופית תיחשף בתוך שבועיים. אולם, כבר למחרת פוטרו 3,700 עובדים. נכון לסוף מרץ העסיקה אובר 28,600 עובדים ברחבי העולם - 16,200 מהם מחוץ לארה"ב, כך לפי הדו"ח הרבעוני שהגישה החברה בתחילת החודש לרשות ני"ע האמריקנית. העובדים שכבר פוטרו ייצגו 14% מכלל כוח העבודה. אולם, ההערכה היא שאם הרכישה המתוכננת של היריבה GrubHub אכן תצא לפועל, בסופו של דבר יידרשו פיטורים נוספים.
בפגישה לפני שבועיים נחשפה גם חבילת הפיצויים שתוענק לעובדים המפוטרים וכוללת שכר של 10 שבועות ותשלום ביטוח בריאות עד סוף השנה. החטיבות שצפויות לקצץ עובדים כוללות את חטיבת המטענים והמכוניות האוטונומיות וחטיבת הטכנולוגיה המתקדמת, כך לפי המקורב. בביזנס אינסיידר מדווחים כי ליאור רון, שעומד בראש חטיבת המטענים (Freight unit), הזהיר את העובדים תחתיו כי צפויים פיטורים.
הפיטורים הנוכחיים מגיעים לאחר שבחברה ביצעו קיצוצים כשסגרו את פעילות שירות המשלוחים אובר איטס (Uber Eats) בכמה מדינות. החברה אף קיצצה כשליש מהעובדים בחברת הבת שלה במזה"ת, קארים. עוד קודם לכן בשנה שעברה ביצעה כמה סבבי פיטורים שהסתכמו ב-1,100 עובדים. אם הגל הנוכחי יהיה בסדר גודל דומה לקודם של סביבות 4,000 עובדים פיוש הדבר שהחברה קיצצה עשרת אלפים משרות בקצת יותר משנה.