חברת שטראוס הודיעה אחר הצהריים (שישי) כי התקבלו תוצאות סופיות שליליות לסלמונלה לגבי חטיפי "רבע לשבע" ו"עד חצות", שיצאו למכירה לצרכנים ובדגימות שלהם נמצא חשד ראשוני לפני כשלושה ימים.
לפי החברה, עד כה כל הבדיקות למוצרי מפעל הממתקים שיצאו לחנויות ונכללו בריקול שליליות לסלמונלה. יחד עם זאת האיסוף נשאר בעינו. בדיקות במוצרים שיצאו לצרכנים עוד לא הסתיימו אך מסתמן שרובן שליליות.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
במקביל החברה השביתה באופן זמני את טופס הפיצוי לצרכנים באתר שלה. מהחברה נמסר כי "מתגברים ערוצים נוספים שמותאמים יותר למצב".
אתמול, ארבעה ימים אחרי ההודעה הראשונה לציבור על הריקול הענק, ראשי שטראוס תיארו תמונה קשה של הזנחה ורשלנות לכאורה במפעל בנוף הגליל של אחת מיצרניות המזון הגדולות בישראל, במסגרת מסיבת העיתונאים שערכו. "אנחנו עורכים כמה ימים תחקיר שיש לו קצב משלו. יש כמה ליקויים לא קלים ולא פשוטים, שכמובן חשפנו בפני משרד הבריאות. אני לא יודע אם הם קשורים לריקול", אמר מנכ"ל שטראוס ישראל, אייל דרור.
"עשינו שיפוץ במפעל. כחודש לפני האירוע היו יונים במפעל השוקולד הנוזלי", הוסיף דרור. "אנחנו עובדים עם חברות הדברה רציניות, אבל לא התקיימו נהלי עבודה תקינים. במשך כמה פעמים קיבלנו מאחד הלקוחות שלנו אינדיקציות שיש כמה חריגות במוצרים ולא הקשבנו. לא בדקנו את הדברים וזה לא בסדר. היינו צריכים להתנהל בצורה שונה.
עופרה שטראוס, שהתייחסה לראשונה למצב באותה מסיבת עיתונאים, הוסיפה: "אני פה לומר בשם החברה, בקול ברור, אני מסתכלת בעיניים שלכם בעיני כל אזרחי המדינה וכל מי שנפגע - ואני מתנצלת שאכזבנו אתכם. אני מצטערת על כל עוגמת הנפש שאתם עוברים בגללנו.
2 צפייה בגלריה
עופרה שטראוס, גיורא בר דעה וישראל אייל דרור
עופרה שטראוס, גיורא בר דעה וישראל אייל דרור
עופרה שטראוס במסיבת העיתונאים
(צילום: שאול גולן)
"שטראוס קיימת למעלה מ-80 שנה ועלית למעלה מ-100. מצוינות ואיכות הביאו את הבסיס למה שעושים הצלחה לאורך השנים. אבי, מיכאל שטראוס ז"ל, תמיד אמר שאנחנו נמכור רק מוצרים שאנחנו נאכיל בהם את הילדים שלנו - משוואה מאוד פשוטה וברורה. אז הוא וכל אנשי שטראוס הנחילו בנו את המחויבות הזו. התקלה במפעל שטראוס היא קשה. אנחנו מתחייבים שנתקן את הליקויים. נחזיר הכל למדפים כמה שיותר מהר רק כשנהיה בטוחים שתיקנו את כל מה שמחייב תיקון.
"כל מי שנמצא בענף המזון יודע שעל בטיחות במזון לא מתפשרים. לכן, את ההחלטה שקיבלתי ביום שני, שהיא קשה תדמיתית וכספית, היה קל לקבל. אנחנו נסיק מסקנות ונפתח את שערי המפעל רק כשנעמוד בסטנדרטים המאוד גבוהים ואפילו גבוהים יותר שנעמיד לעצמנו.
"אני יו"ר החברה מזה 22 שנים, שותפה לכל ההחלטות שהתקבלו בשבוע האחרון, יחד עם ההנהלה, הדירקטוריון ועם כל אנשי ונשות שטראוס. בשבוע האחרון כולם עובדים לילות כימים במפעלים, במרכזים הלוגיסטיים, במכירות, בשירות הלקוחות ובמטה הקבוצה.