שרת הכלכלה והתעשייה חתמה היום (ב') על הסכם לשיתוף פעולה בכלכלה ובסחר בין ישראל למרוקו. אורנה ברביבאי, חתמה במסגרת ביקורה במרוקו על ההסכם עם שר התעשייה והמסחר המרוקאי, ריאד מזוואר.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
1 צפייה בגלריה
השרה ברביבאי בחתימה על ההסכם במרוקו
השרה ברביבאי בחתימה על ההסכם במרוקו
השרה ברביבאי בחתימה על ההסכם במרוקו
(צילום: דוברות משרד הכלכלה והתעשייה)
במינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה מסבירים כי עיקרי ההסכם נוגעים לנושאים הבאים:
פיתוח יחסי כלכלה וסחר בין הצדדים - במסגרת ההסכם נקבע כי הצדדים ינקטו את כל הצעדים הדרושים כדי לעודד שיתוף פעולה במטרה להגדיל את היקף הסחר. בנוסף, הצדדים ישתפו פעולה בכדי להסיר כל מחסום ליחסים כלכליים נורמליים, כולל חוקים, תקנות או נהלים מפלים. כמו כן, הצדדים יפעלו בהתאם להתחייבויות והזכויות הקיימות לפי הסכם ארגון הסחר העולמי (WTO) והסכמים בינלאומיים אחרים ששני הצדדים הם צדדים להם, בדגש על היבטים הנוגעים ליחס בלתי מפלה.
שיתוף פעולה - כדי לפתח את הסחר בין הצדדים, הוסכם כי המדינות יקלו זה על השתתפותו של זה בתערוכות ובוועידות כלכליות המתקיימות. בנוסף, המדינות ישתפו פעולה בתחום שיתוף ידע מקצועי וטכנולוגי (חילופי מומחיות), ויארגנו סיורים לימודיים, סמינרים, תערוכות מסחריות וביקורים של אנשי עסקים ומשלחות סחר. כמו כן, המדינות ישתפו פעולה בסוגיות של תקינה ורגולציה, ויעודדו שיתוף פעולה הדדי בין גופים מהמגזר הפרטי, כגון שיתוף פעולה בין איגודי יצרנים, לשכות מסחר ואיגודים עסקיים. המדינות גם יעודדו שיתוף פעולה גם בין הגופים העוסקים בעסקים קטנים ובינוניים וענפים אחרים.
פטור ממכס על מוצרים המיובאים זמנית - לצורך הצגה בעלת אופי ציבורי (תערוכת אומנות למשל) או דוגמא של סחורה המשמשת לתצוגה במסגרת תערוכה או אירוע בעל אופי מסחרי.
במסגרת ההסכם נקבע כי הצדדים יקימו ועדה המשותפת למשרד התעשייה והמסחר של מרוקו ומשרד הכלכלה והתעשייה של ישראל שתבחן את יישומו של ההסכם, תבחן דרכים ואמצעים להרחיב ולגוון את יחסי המסחר ההדדיים, תשקול ותגיש הצעות במטרה להמליץ בפני הצדדים על אמצעים להתפתחות הדינמית של שיתוף פעולה מסחרי, תזהה בעיות הפוגעות בשיתוף הפעולה המסחרי ותמליץ על פתרונות העשויים לסייע בהרחבת הגישה לשווקים של כל אחד מהם.
שרת הכלכלה והתעשייה, אורנה ברביבאי: "הסכם שיתוף הפעולה הכלכלי נועד להביא לצמיחה כלכלית ושגשוג לישראל ולמרוקו. בעבודה משותפת נביא למימוש הפוטנציאל הכלכלי הטמון ביחסים בין המדינות, הגדלת היקף המסחר וחיזוק שיתוף הפעולה הטכנולוגי, לצד קירוב בין העמים. בהמשך לכך, הנחיתי את הצוותים המקצועיים במשרדי לפעול לכך שהסחר הבילטרלי בין הכלכלות יגדל מ-131 מיליון דולר ל-500 מיליון דולר בחמש השנים הקרובות".
שר התעשייה והמסחר המרוקאי, ריאד מזוואר: "זו היתה פגישה מכוננת שיצרה לנו ההזדמנות לזהות אזורים ואפיקים לשיתוף פעולה ושותפות תעשייתית ומסחרית דו צדדית. לאחר יותר משנה לחידוש היחסים הדיפולמטיים, מרוקו וישראל הניחו היום את הבסיס לשותפות רב ממדית חדשנית. היום הוא שלב חדש עמו נצא יחד לדרך של שותפות אינטנסיבית, פוריה ומועילה לשני הצדדים".