צרכני ישראל נכנסים לסוף שבוע של קניות עם דולר מרוסק ואירו ברצפה. משמעות הדבר היא שהשנה ישתלם יותר מתמיד להזמין פריטים במבצע מארה"ב ומאירופה בבלאק פריידיי. גם הלירה הטורקית בשפל וגם שם כנראה יחגגו את בלאק פריידיי וטרנד הרכישות מטורקיה מביא צרכנים ישראלים ללטוש עיניים גם לאתרים הטורקיים.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
המבצעים צפויים להימשך גם בשבוע הבא במסגרת סייבר מאנדיי וגם אחריו. יחד עם זאת, לעיתים קרובות המלאי של המוצרים המשתלמים באמת – מוגבל. אל תשכחו שהכי זול – זה לא לקנות. ביום הזה, יש צרכנים שחוגגים במדינות רבות גם את "יום ללא קניות" – יום שבו נמנעים מקנייה כמחאה נגד תרבות צריכת היתר.
1 צפייה בגלריה
לוגו בלאק פריידיי
לוגו בלאק פריידיי
בלאק פריידיי
(shutterstock)

משלוח חינם באמזון

אבל אם כבר מתכננים קנייה - השנה הזאת טובה לנו גם בזכות מבצע שילוח חינם מאמזון בקנייה מעל 49 דולר. כשהאתר במבצעים זה משתלם יותר אם כי לא כל המוצרים נשלחים בחינם לארץ. יש עוד אתרים ששולחים ארצה בחינם, למשל: אסוס, דה האט, אמריקן איגל, איירהב ו-ALO יוגה.
קנייה דרך אתרים אחרים שלא שולחים לכאן או ששולחים ביוקר (וולמארט, בננה ריפבליק, נורדסטרום ואחרים) משתלמת אם עושים שימוש בחברות שילוח שמחזיקות מחסנים בארה"ב ומהם משלחות ארצה, כמו dealtas, ushops ו-idgu שעורכת משלוחים כאלה מאירופה. עלות השילוח היא לרוב כמה עשרות דולרים. חלק מהחברות השיקו גם שירות שילוח מטורקיה בכ-60 שקל. כדאי להירשם לאתרים טורקיים של רשתות כמו זארה, וואיקיקי ומנגו מראש כדי ליהנות ממבצעים. גם באתרים הסיניים ודאי ייצאו במבצעים לרגל בלאק פריידיי כדי לתת תשובה לאמריקנים.
יניב קוטר, מבעלי חברת השילוח DealTas, מספר כי "בשבועיים האחרונים קבלנו מאות חבילות. מפני שהשנה המבצעים החלו הרבה יותר מוקדם אנחנו צופים שהכמות תגבר בשבועיים הקרובים. כמו כן, רשתות יחליפו מבצעים ופריטים ככל שהמלאים שלהם יאזלו, ממליצים לכולם לבדוק כבר עכשיו ולהשוות מחירים ולא להמתין או לחילופין לבדוק פריטים נוספים דומים במידה ולא תמצאו את מה שחיפשתם".
כל חברות השילוח עורכות מבצעים לקראת סוף השבוע. ירון בן אלי, מנכ"ל קבוצת USHOPS המתמחה ביבוא אישי מחו"ל, אמר ל-ynet: "הדולר היום ברמה שלא ראינו דבר כזה. התרגלנו שהדולר שווה 4 שקלים ועכשיו הוא 3 שקלים. אז הטיימינג של בלאק פריידיי מעולה. יש לנו מרכז לוגיסטי בדאלוור, מדינה שאין בה מע"מ מקומי, וזה חוסך משמעותית למי שקונה דרכנו מוצרים יקרים כמו סאונד בר ואייפון. צריך לזכור שהמלאי מוגבל ויש תחרות עזה על המלאי עם העולם כי הרבה צרכנים קונים מארה"ב. חשוב גם לדעת שבהרבה מצבים תעשו הזמנה לארבעה פריטים ואחד ייצא קודם כי זאת השיטה כרגע בארה"ב – מה שזמין למשלוח שולחים.
"אנחנו עושים גם משלוחים מטורקיה. הלירה הטורקית היא מטבע שקרס, שווה כ-3 שקלים. אנשים בישראל בטירוף. 95% מהקניות שלנו משם הן של בגדים והנעלה. אנשים הולכים למדוד בזארה, מצלמים את האטיקט ומחכים למבצעי בלאק פריידי בטורקיה".

הפרשים עצומים במחיר

וכמה יותר זול לקנות אונליין מארה"ב, בריטניה, צרפת, גרמניה וטורקיה לעומת ישראל? לפי יניב קוטר, קונסולת פלייסטיישן 5 נמכרת ב-499 דולר בוולמארט. כולל מיסים ושילוח: ב-633 דולר – 1,962 שקל. בארץ המחיר הנמוך ביותר: 2,980 שקל, אם כי ייתכנו מבצעים. מדובר בהפרש של 1,018 שקל.
ירון בן אלי מציג מחיר של גופיית קטיפה לנערות בסטרווידריוס. בישראל: 129.90 שקל, בטורקיה: 61 שקל.
לפי יניב פורת מקבוצת המכירות ali-buy בפייסבוק, מעבד מזון Ankarsrum נמכר באמזון צרפת ב-699 אירו כרגע. מחיר הפריט כולל מיסים ומשלוח עד הבית: 816.76 אירו, כ-2,890 שקל, לעומת 4,900 שקל בישראל.
בנוסף, סט כלים קורנינג 18 חלקים לבן קורל ווינטר פרוסט שמתאים לשישה סועדים נמכר ב-54.99 דולר – 172 שקל לעומת 400 שקל בארץ. אין פה דמי שילוח או מעמ" והמחיר הזה קיים (זה לא מחיר מבצע) עוד לפני בלאק פריידיי.
בלנדר מאדה של אוונט (פיליפס) 4 ב-1, נמכר בארץ סביב 650 שקל ואילו באמזון צרפת הוא נמכר ב-67.9 אירו. עם דמי שילוח: 92.27 אירו - כ-324 שקל בלבד.
מגהץ אדים פיליפס Azur דגם GC4567 נמכר באמזון גרמניה ב-40.99 אירו. עם משלוח: ב-59.65 אירו, כ-209 שקל לעומת 350 שקל בארץ.

התרגיל של היבואנים הישראלים

"במדינות כמו בריטניה, אוסטרליה וארה"ב מרוויחים יותר ומשלמים פחות על כל המוצרים", אומר פורת. "נראה שלמעט במוצרים מסוימים שהייתה תחרות גדולה מאוד לגביהם מחו"ל, המחירים בארץ הם מהגבוהים בעולם".
עוד דוגמה לפער המחיר בין ישראל לארה"ב נותנים בקבוצת הפייסבוק "רעות תקני לי": מסיר שיער של בראון סילק אפיל 9 דגם 9/720 נמכר באמזון ארה"ב ב-74.94 דולר, כולל משלוח 86.94 דולר - 269 שקל. בישראל הוא נמכר ב-440 שקל ומעלה.
עגלת תאומים בייבי ג'וגר סיטי טור דאבל נמכרת ב-300 דולר, כולל מיסים ומשלוח 476.56 דולר, כ-1,475 שקל. בארץ הפריט נמכר ב-2,000 שקל לפחות.
"מה שמעצבן אותי", אומרת רעות לונברג, שעומדת מאחורי קבוצת הפייסבוק, "הוא שהיבואנים הישראלים מורידים מחיר כשאנחנו מעלים לעמוד הפייסבוק שלנו מוצר מחו"ל במחיר נמוך, ואז אחרי שעתיים הוא עולה בחזרה. לא חוכמה להוריד לשעה ולחזור למכור בעושק".