הממשלה אישרה היום (א') הצעה חדשה של שר האוצר, אביגדור ליברמן, לגבי המימון למעסיקים על היעדרות העובדים בשל ימי בידוד. לפי ההצעה החדשה, מעסיקים יקבלו מימון מלא מהמדינה על ימי הבידוד של עובדים שהתחסנו, ו-75% עבור עובדים שלא התחסנו. זאת לאחר שבשבוע שעבר אישרה הממשלה הצעה לפיה המימון ללא מחוסנים יעמוד על 50% בלבד. לגבי ההורים המחוסנים שנעדרו בשל בידוד ילדיהם ההחלטה נותרה בעינה, והמעסיקים יזכו עבורם למימון מלא עבור ימי הבידוד.
למעשה מדובר בהטבה לעובדים הלא מחובנים ביחס להצעה הקודמת שאושרה, ובכל מקרה, ההחלטה דורשת חקיקה בשלוש קריאות בכנסת.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
1 צפייה בגלריה
בדיקות קורונה קופת חולים מכבי ירושלים
בדיקות קורונה קופת חולים מכבי ירושלים
בדיקות קורונה בירושלים
(צילום: AFP)

הצעת החוק שאושרה היום כוללת:

  1. הארכת ההסדר הקיים: הסדר השיפוי בגין ימי הבידוד, הכולל תשלום שכר לעובד והתחלקות של המדינה והמעסיק בעלויות השכר יימשך עד לסוף אוקטובר, כששר האוצר יהיה רשאי להמשיך את ההסדר בהתאם לצורך.
  2. הארכת משך הזמן להגשת בקשה ב-30 יום נוספים, כך שמעסיקים יוכלו לבצע זאת החל מאפריל, וזאת באמצעות הארכת האפשרות להגיש בקשה תוך 90 יום בחוק במקום 60 יום הקבועים בו.
  3. עובד יהיה זכאי למקסימום תשלום עבור 10 ימי בידוד, זאת בהתאם להנחיות משרד הבריאות לאפשרות קיצור השהות בבידוד.
  4. עובד שלא התחסן ויהיה חייב בבידוד, יהיה זכאי ל-75% מהשיפוי, לעומת עובד שהתחסן.
  5. הורים מחוסנים שילדיהם חייבים בבידוד יהיו זכאים להסדר. ההטבה תינתן גם רטרואקטיבית, החל מינואר 2021, להורים שילדיהם היו בבידוד ועומדים בתנאים ומעסיקים יוכלו להגיש בקשות לשיפוי עבור הורים מחוסנים גם עבור התקופה הרטרואקטיביות, למשך 90 ימים מכניסת החוק לתוקף.
שר האוצר, אביגדור ליברמן: "המתווה החדש נותן ודאות לא רק להורים מחוסנים שנאלצו להישאר עם ילדיהם המבודדים, אלא גם לעסקים כך שמבטיח שלא יפגעו מכניסת עובדיהם לבידוד. נמשיך למצוא פתרונות נקודתיים עבור אותם אנשים עובדים ועסקים שנפגעים בעקבות המשך מגבלות הקורונה".
נשיא התאחדות המלאכה והתעשייה, יוסי אלקובי: "יש כסף צבוע לטובת עניין המעסיקים שפספסו את מועד ההגשה וכעת איבדו את הזכאות, לא ברור מדוע לא מוצאים דרך שהמעסיקים יקבלו את מה שמגיע להם גם רטרואקטיבית. אנו שבים ואומרים, אין דין עסק קטן כעסק גדול. אין לנו כיסים עמוקים, אין לנו רזרבות. אין לנו צי רואי חשבון שיתפלפלו עם הביטוח הלאומי על כל פסיק. אנחנו צריכים מנגנון פשוט וכזה שדואג לאינטרס של העובד ושל העסק הקטן. האוצר חייב לעשות תיקון לתיקון".