כן כן, יש מקומות שבהם הרוח מורגשת היטב, גם בחודש אוגוסט הלוהט. יצאנו לחפש אחר מסעדות בהן תוכלו ליהנות מאוכל טעים מבלי להזיע, ואפילו מבלי שתיאלצו לבקש מהמלצר להגביר את המזגן.
נוף ובריזה: "ברבהר" בהרי ירושליםנוף ובריזה: "ברבהר" בהרי ירושלים
נוף ובריזה: "ברבהר" בהרי ירושלים
(צילום: לין לוי)

עוד כתבות בערוץ האוכל שיכולות לעניין אותך:

וזה קורה על צלע ההר, על גבעות, בקומות גבוהות של מגדלים - מסעדות שמציעות לא רק אוויר אלא גם נוף משגע שאפשר באמת ליהנות ממנו רק כשנמצאים על הגובה.
להשקיף על הים: מסעדת "הצוק" בראש הנקרהלהשקיף על הים: מסעדת "הצוק" בראש הנקרה
להשקיף על הים: מסעדת "הצוק" בראש הנקרה
(צילום: יעקב מדר)

Sefora

"ספורה" הוא בר יפני חדש, שנפתח לא מזמן בקומה ה-49 של קניון עזריאלי ממנה אפשר להשקיף על האזור כולו. התפריט במקום - עליו חתומים השפים גלעד דבוש ואיליה בשס - מציע אוכל יפני וכשר ומגוון סושי.
מסעדת "ספורה" בקומה ה-49 של עזריאלימסעדת "ספורה" בקומה ה-49 של עזריאלי
(צילום: שי אפגין)
בין היתר, תוכלו לנשנש כאן טרטר לוקוס (75 שקלים), רול לוקוס בטמפורה עטוף באבוקדו עם שבבי בטטה (65 שקלים), וילו טייל פרוס דק ברוטב פונזו וג'ינג'ר (75 שקלים) ועוד. בגזרת האלכוהול, מלבד הסאקה, יש גם ויסקי יפני.
מסעדת "ספורה" בקומה ה-49 של עזריאלימסעדת "ספורה" בקומה ה-49 של עזריאלי
(צילום: שי אפגין)
מרכז עזריאלי, המגדל העגול, קומה 49, 03-6081990, כשר

הקומה ה-11

מסעדת השף הכשרה, הממוקמת בקומה ה-11 של מלון "קראון פלאזה" בתל אביב. המסעדה, שמחלונותיה השקופים משתקף נוף אורבני וקסום, מציעה תפריט עסקי (בשעות הצהריים) ותפריט ערב חגיגי, עליהם אמון השף קובי אביטן.
ומה בתפריט? בדיל העסקי של הצהריים, אפשר ליהנות כאן ממנה ראשונה במחיר המנה העיקרית וממבחר עיקריות דוגמת סלמון בליני (104 שקלים) ואסקלופ וינאי (74 שקלים). בשעות הערב, התפריט משתנה מעט וכולל מנות כמו פולנטה כמהין (48 שקלים) וקדירת צלעות טלה (184 שקלים).
לילה לבןלילה לבן
לילה לבן
(צילום: אנטולי מיכאלו)
דרך מנחם בגין 132 (מגדלי עזריאלי, מלון "קראון פלזה"), תל אביב, 03-7774067, כשר

דיינינגס

אחת מהמסעדות היותר יפות בתל אביב, הממוקמת בקומת הגג של מלון הבוטיק "דה נורמן".
(צילום: אנטולי מיכאלו)
יש כאן תפריט מיוחד לשעות בין הערביים (אותו אפשר להזמין בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 19:30-18:00), המציע קוקטיילים ב-39 שקלים ומנות מיוחדות במחירים מוזלים, דוגמת סלט סובה בוויניגרט שומשום יפני (38 שקלים), ירקות בטמפורה (38 שקלים) וגם רולים של סושי (55-32 שקלים) וניגירי (29 שקלים).
יום הסושייום הסושי
(צילום: אנטולי מיכאלו)
נחמני 25 תל אביב, 03-5435444, לא כשר

בייקרי

שיתוף הפעולה בין מתחם העבודה השיתופי LABS שבבעלות איש העסקים טדי שגיא, לבין קבוצת המסעדות R2M, שנמצאת בבעלות המסעדנים רותי ומתי ברודו, הוביל לפתיחת סניף נוסף מרשת "בייקרי", אבל הפעם - במיקום הגבוה ביותר בתל אביב.
מקומות חדשים בארץמקומות חדשים בארץ
המסעדנית רותי ברודו
(צילום: Nuriel Molcho)
הסניף השישי במספר, נפתח בקומה ה-61 במגדל עזריאלי שרונה בתל אביב, באותו מקום בו נמצא מתחם LABS.
מקומות חדשים בארץמקומות חדשים בארץ
(צילום: עידית בן עוליאל)
ומה מציעים שם? מבחר עשיר של לחמים איכותיים, מגוון עוגות, מאפים וקינוחים מגוונים ועוד. בין היתר, אפשר לנשנש שם גם מאפי בוקר (16-5 שקלים), כריכים במילויים שונים (36-26 שקלים) וגם סלטים, לחמים ועוגות ארוזות שאפשר לקחת הביתה בטייק אווי.
מנחם בגין 121 מגדל עזריאלי שרונה, לא כשר

כותרות כותרת ירושלים והסביבהכותרות כותרת ירושלים והסביבה

המטבח של רמה

כדי להגיע למסעדת "המטבח של רמה" - שנפתחה לפני כשנה פעם נוספת, לאחר ששנה וחצי לפני כן שריפה גדולה כילתה את המקום - תדרשו לטפס בעלייה מפותלת (עם האוטו לא ברגל, אל דאגה) שתוביל אתכם לאחת המסעדות המסקרנות שפועלות כאן.
המטבח של רמההמטבח של רמה
(צילום: תיקי גולן)
מעבר לנוף ההררי והמושלם עליו צופה המסעדה, ולבריזה הנעימה ממנה אפשר ליהנות כאן לאורך כל השנה, המסעדנית רמה בן צבי מציעה כאן ארוחת בוקר בת חמש מנות, העשויות מחומרי גלם אותם היא מגדלת בגינה הסמוכה (מחיר הארוחה הוא 128 שקלים).
המטבח של רמההמטבח של רמה
(צילום: תיקי גולן)
המטבח של רמההמטבח של רמה
(צילום: תיקי גולן)
ארוחת הצהריים - שמורכבת אף היא מחמש מנות יצירתיות למדי - תעלה לכם כאן 176 שקלים, ואחת לשבוע (בימי חמישי) נערכת שם גם ארוחת ערב, במסגרתה מוגשות לסועדים עשר מנות ומחירה 286 שקלים.
המטבח של רמההמטבח של רמה
המסעדנית רמה בן צבי (מימין) ובתה אלה
(צילום: עמית שאבי)
נטף הרי יהודה, 02-5700954, לא כשר

מוזה בהר

בביסטרו, הממוקם על צוק באזור הרי יהודה וצופה לעבר נוף פנורמי מרהיב, יש אזור ישיבה פנימי ומרפסת מקורה שהישיבה בה תגרום לכם להרגיש בין שמים לארץ.
בתי אוכל בהרי יהודהבתי אוכל בהרי יהודה
(צילום: לין לוי)
התפריט במקום מציע תמהיל ביסטרואי קלאסי עם קריצה אסייתית וים-תיכונית, וכולל מנות כמו סלמון כבוש בהדרים וערק (44 שקלים), מניפת חזה ברווז עם תפוח אדמה מקורמל וקציפת קלבדוס (49 שקלים) ומאפה פילו ממולא בבשר טלה קצוץ (52 שקלים).
(צילום: לין לוי)
מושב שורש, 02-6246897‏, כשר

ברבהר

המקום הבא נמצא באחת הנקודות הגבוהות באזור הרי יהודה, והנוף הנפרש תחתיו הוא אחד מהמראות היפים והמשמחים שייצא לכם לראות בארץ. התפריט כאן מציע בעיקר אוכל צמחוני, מנות טבעוניות ומנות ללא גלוטן ויש גם מנות דגים.
(צילום: לין לוי)
אפשר להזמין כאן ארוחות בוקר (112 שקלים לזוג או 58 שקלים ליחיד), מאפים שנאפים בטאבון האבן שבמקום, סלטים ופיצות עם תוספות שונות. בגזרת העיקריות, מציעים כאן מנות כמו עראיס בורי (64 שקלים) ומנה אינדונזית עם אורז (62 שקלים).
(צילום: לין לוי)
צומת נס הרים חניון נחל קטלב, 02-5333889, לא כשר

רופטופ

מסעדת השף - שממוקמת על הגג של מלון "ממילא" היוקרתי, ומספקת נקודת תצפית מרהיבה על העיר העתיקה - חוגגת בימים אלה עשור, ומציעה תפריט הכולל מנות "פיין פיוז'ן" בסגנון ים-תיכוני עם טוויסטים ירושלמים.
רופטופרופטופ
(צילום: יח"צ)
לצד תפריט השף, תוכלו ליהנות שם גם מקוקטיילים יצירתיים במיוחד אותם יכינו עבורכם בבר הפועל באותו המיקום.
מלון ממילא, שלמה המלך 11 ירושלים, 02-5482222, כשר

אזור הצפון צפון כותרות כותרת בינייםאזור הצפון צפון כותרות כותרת ביניים

סעודה בגן עדן

מסעדתם של בני הזוג יעל ורפי בריגל, פועלת כבר 20 שנה באחד המקומות הגבוהים ביותר בצפת. במקום, ישנה מרפסת חיצונית המשקיפה על נוף משגע ואוויר הרים צלול שילווה אתכם לאורך כל הארוחה, ויגרום לכם להרגיש באמת כמו בגן עדן.
בתי אוכל בצפתבתי אוכל בצפת
בתי אוכל בצפת
(צילום: לין לוי)
התפריט כאן, מציע ארוחות בוקר עשירות הכוללות פוקאצ'ות נהדרות שנאפות במקום (55 שקלים), פסטות ודגים, פיצות ומבחר של סלטים. מנת הדגל כאן היא ה"קלסונס" - כיסוני בצק עגולים שאפשר למצוא רק בצפת, ממולאים בגבינה צפתית, מטוגנים קלות בחמאה ומוגשים מעל לסלט עצום בגודלו (68 שקלים).
סודות קולינריים בארץסודות קולינריים בארץ
(צילום: לין לוי)
המלצה שלנו: אל תוותרו כאן על הקינוחים המוצגים בוויטרינה שבכניסה, אותם יעל מכינה בעצמה.
(צילום: סעודה בגן עדן)
הגדוד השלישי 33 צפת, 6972434–04‏, כשר חלבי

ביף בהר

מסעדת בשר, שממוקמת על צלע הר במושב יערה שבאזור הגליל המערבי. מלבד הגובה והנוף של הים-התיכון הנשקף ממנה, מציעים שם גם מבחר גדול של מנות בשר, דגים ופסטות ברטבים שונים.
בין היתר, תוכלו לזלול כאן המבורגרים, צלעות טלה (140 שקלים) ואסאדו. מנות הדגל במקום הן הסיגרים במילוי בשר טלה (40 שקלים) ומנה הנקראת בתפריט - "סחרחורת בשר" שמורכבת מסטייק אנטרקוט במשקל של 300 גרם, צלע טלה וכבד אווז.
יערה גליל מערבי, 04-9807658, כשר למהדרין

הבית בקצה הנוף

המסעדה הבאה היא חלק ממתחם אירועים שממוקם ביער ביריה, אחד מהמקומות הגבוהים באזור הצפון. במסעדה מגישים תפריט חלבי גלילי הכולל ארוחות בוקר (65 שקלים ליחיד או 120 שקלים לזוג), כריכים, קישים, פסטות, סלטים ופיצות (52-42 שקלים).
במתחם בו פועלת המסעדה יש פינות זולה ומרפסות נוף, שהישיבה בהן תגרום לכם להרגיש כאילו אתם תלויים בין שמים לארץ, ומפעם לפעם נערכים שם גם הופעות חיות, ערבי במה פתוחה, הרצאות וסדנאות.
עמוקה יער ביריה, 04-6921217, כשר חלבי

אלערישה

ההגעה למסעדה הבאה שנמצאת בכפר ראמה, כוללת נסיעה בכביש המתפתל מעלה שבסופו תגיעו לנקודה גבוהה במיוחד הכוללת נוף משגע, אוויר הרים צלול ובריזה נפלאה, כן כן - גם בסוף אוגוסט.
כפר ראמהכפר ראמה
(צילום: יח"צ)
"אלערישה", הממוקמת באחת הנקודות הגבוהות בכפר, היא חלק ממתחם אירוח הכולל חושות מעץ ומסעדה עם אזור ישיבה על מזרנים המאפשר תצפית פנורמית של 180 מעלות.
כפר ראמהכפר ראמה
כפר ראמה
(צילום: לין לוי)
לכל הטוב הזה, מתווספים גם מוזיקה אתנית שמתנגנת ברקע כל העת ותפריט המציע ארוחות בוקר, סלט שנקליש מהמטבח הסורי - המורכב מעגבניות שרי עם עשבי תיבול וגבינה (45 שקלים), ומנות עיקריות דוגמת נתחי עגל או סלמון, שישברק (52 שקלים), תבשיל של קלמרי עם גרגירי חומוס וטרטר פילה קלאסי (55 שקלים). לקינוח, מציעים שם כנאפה במילוי גבינת עיזים עם שברי פיסטוק מעל.
כפר ראמהכפר ראמה
(צילום: לין לוי)
כפר ראמה, 050-5774320

Georgia

המסעדה הבאה כשמה כן היא: מסעדה גיאורגית שממוקמת על הר הכרמל, בעלת חלונות שקופים המאפשרים תצפית פנורמית על מפרץ חיפה.
בשעות הצהריים, מציעים כאן ארוחות עסקיות ב-69, 79 או 89 שקלים. בשעות הערב, התפריט משתנה וכולל את כל הקלאסיקות של המטבח הגיאורגי דוגמת חצ'פורי, חינקלי, לוביו (49 שקלים) וסציבי (63 שקלים).
יפה נוף 99 חיפה, 04-7799222, לא כשר

שוואטינא

מסעדה ערבית הממוקמת ב"ספוט" הגבוה ביותר בחיפה - ב"סטלה מאריס" שבפסגת הכרמל. התפריט כאן מציע מבחר סלטים לפתיחה (50 שקלים לסועד), כבד אווז (110 שקלים) ופורטר האוס (125 שקלים). יש גם מספר מנות איטלקיות, קבב (68 שקלים) וצלעות כבש (110 שקלים), מנות דגים ופירות ים וארוחות ילדים.
דרך סטלה מריס 100 חיפה, 04-8333037, לא כשר

הצוק

מסעדת השף של אריק דניארו ומאור מלכה, שנמצאת על הצוק של ראש הנקרה, בתוך מתחם התיירות המפורסם, המאפשרת תצפית יפהפייה על הים הסמוך.
(צילום: יח"צ)
ומה אוכלים כאן? מנות כמו תבשיל מוח המוגש על לחם בריוש הנאפה במקום (94 שקלים), קרואסון סינטה (68 שקלים) וסלט אסאדו (68 שקלים). בעיקריות, יש מנות דודמת טורנדו רוסיני (182 שקלים) וגם קציצות דג בתבשיל עגבניות (112 שקלים).
מתחם ראש הנקרה, 6016849־04, כשר

לוקנדה

המסעדה הנצרתית, שעל המטבח שלה אמון השף אליאס מטר, פועלת בתוך מלון "רמדה נצרת" הממוקם על הר שמשקיף על העיר כולה.
מתכונים של אליאס מטר ממסעדת לוקנדהמתכונים של אליאס מטר ממסעדת לוקנדה
(צילום: אפיק גבאי)
התפריט כאן מציע מנות שף מהמטבח הערבי, וכולל ארוחת בוקר נצרתית הנקראת "פטור" (116 שקלים לזוג או 62 שקלים ליחיד) וכוללת סלט חסת אייסברג, פלפל מטוגן, מנת חומוס משובחת, סלט ירקות קצוץ עם הרבה שמן זית וגם לבנה מקומית בשמן זית, חציל בלאדי קלוי, מבחר גבינות, מוזלי וגרנולה, ריבת תותים ביתית ומאפים כמו קלצונה ערבי במילוי גבינה ערבית עם שמן זית וזעתר, פלטת מנקיש – בצק פריך במגוון וריאציות של בצל, גבינה, זעתר ועוד ומאפים נוספים.
מתכונים של אליאס מטר ממסעדת לוקנדהמתכונים של אליאס מטר ממסעדת לוקנדה
(צילום: אפיק גבאי)
עוד בתפריט: ספיחה (49 שקלים), מחלוטה (58 שקלים) ושלל פוקצ'ות הנאפות בטאבון האבן שבמקום, ביניהן פוקאצ'ה עם קבב וירקות צלויים ברוטב טחינה ועמבה.
מתכונים של אליאס מטר ממסעדת לוקנדהמתכונים של אליאס מטר ממסעדת לוקנדה
(צילום: אפיק גבאי)
דרך הציונות 29 נצרת, 04-6130351, לא כשר

כותרות כותרת ביניים דרוםכותרות כותרת ביניים דרום

צוקים

המסעדה הבאה ממוקמת על קצה צוק במצפה רמון, ומשמשת נקודת תצפית מושלמת על מכתש רמון. התפריט במקום מגוון במיוחד, וכמעט כל סועד (גם אלו הקטנים יותר) ימצאו בו את מבוקשם.
(צילום: אילן הדר )
בין היתר, מגישים שם מבחר של ארוחות בוקר (69-29 שקלים) לצד מנות כמו חציל בלאדי (39 שקלים), כנפי עוף מטוגנות, שניצלונים ונקניקיות (45 שקלים). יש כאן גם מנות גריל (110-59 שקלים), דגים (99-79 שקלים), פסטות ברטבים שונים (57-55 שקלים) ואפילו תבשיל גולאש פיקנטי (75 שקלים) וקוסקוס.
מעלה בן תור 1 מצפה רמון, 08-6744874, לא כשר
פרסום ראשוני: 09:44 , 21.08.19