הייתי בטוח שלא אצליח למצוא מה לאכול בפחות מ-10 שקלים, במיוחד אחרי העלאות המחירים האחרונות. באמת התחיל להרגיש יקר יותר, אבל לפעמים אני מצליח להפתיע את עצמי. לאחרונה הייתי עד לוויכוח על מחירים מופקעים במסעדות יוקרה, וכמה אני שמח שאתם פה איתי ולא נותנים מכה באלכסון ישר אל תוך הארנק שלכם.
2 צפייה בגלריה
חצ׳אפורי, בת ים
חצ׳אפורי, בת ים
ארוחה שלמה
(צילום: קובי רובין)
בוקר מאוחר, בדרך אל תוך בת ים, או יותר נכון – לאזור שמסביב לעיריית בת ים. שכונות נמוכות קומה יחסית, רכבת קלה שחולפת בין הבתים. את החניות כבר הפקיעו, חלק מהעסקים מסביב נסגרו, הרחובות קצת שוממים, אבל לפחות נראים מודרניים. אני קצת עוקצני, באמת רק קצת.
עוד אוכל רחוב:
באחד הרחובות הלא ראשיים יש שורה של חנויות שפונות בעיקר לקהל הדובר רוסית. יש שם מעדנייה, מסעדה עם אוכל לקחת הביתה – מאכלים שלי אישית פחות מוכרים. באמצע נמצאת מאפיית חאצ'אפורי - ככה כתוב בשלט, אני מצטט. יש כמובן דלת קטנה במיטב המסורת, כאילו אנחנו חיים בערבות הקפואות. נכנסתי, ומיד פנו אליי בגיאורגית מדוברת. אפילו "פריווייט" לא היה מדויק פה. רגע של מבוכה מהצד שלי, ואז מבט ישיר אל העיניים – מה אתה רוצה להזמין?
2 צפייה בגלריה
מאפיית חצ'אפורי
מאפיית חצ'אפורי
מאפיית חאצ'אפורי
(צילום: קובי רובין)
לא הספקתי אפילו לצלם לעצמי תמונה. מאחורי הדלפק שולחן מלא קמח – העבודה של הבוקר כבר הסתיימה.
חאצ'אפורי לא היה על המדף, אבל הדלפק עדיין לא היה ריק. נשאר מערום של פירושקי. פה במאפייה קוראים להם פירוז'קי. למזלי, היו שם בדיוק שני הסוגים שאני הכי אוהב. הזמנתי פירושקי בשר – כמובן בקר, כי בגוש המזרחי בשר עוף זו מנה צמחונית. חיפשתי כסף בכיס, אבל בעצם הייתי צריך יותר לחפש עודף, כי כאן אפשר לאכול רק מהעודף. הזמנתי גם פירושקי כרוב. כבוד למגזר.
בהתחלה לא שמתי לב למחיר, אבל המדבקה מעל השם הייתה ברורה – כל פירושקי 6 שקלים בלבד. קניתי את שניהם, אפילו הפירושקי בשר לא עלה יותר. מחיר סובייטי אחיד, בלי הפתעות.
שיחה ערה לא ממש התפתחה, אבל האוכל דיבר בשם עצמו. קודם כל, הוא היה טרי, אפילו עדיין חמים קצת. הלקוחות מסביב המשיכו עם ההזמנות שלהם, אז במקום לעמוד סתם, יצאתי החוצה לצלם. אחרי צילום זריז, לקחתי ביס.
מבחוץ אי אפשר לדעת מה זה מה, אבל לא שינה לי באותו רגע. הנגיסה הראשונה – פירושקי בשר. טעים, לא יותר מדי בשר, הרבה מאפה מסביב, ועדיין מאוד טעים. הבשר כמעט לא מתובל – המטרה פה היא לשבוע. את השובע השגתי אחרי שעברתי לפירושקי כרוב. הוא נעלם בקלות.
הידיים קצת שמנוניות – מבחינתי זה רק סימן מעולה. שבעתי ונהניתי ב-12 שקל בלבד.