אוכל
כשר
זמן הכנה
50 דקות
זמן כולל
95 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
20
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מלית:
2
יחידות
תבנית
עגולה קוטר 22 ס"מ / תבנית אחת קוטר 28 ס"מ
250
גרם
גבינת רקוטה
250
גרם
גבינה לבנה
כחושה
1
יחידות
ביצה
5
כפות
סוכר
2
כפיות
תמצית וניל
1
יחידות
קליפת לימון
מגורדת
2
כפות
קורנפלור
1
כוס
חמוציות מיובשות
צימוקים / דובדבנים
בצק:
500
גרם
קמח
25
גרם
שמרים טריים
לחילופין 1 כף שמרים יבשים
4
כפות
סוכר
2
כפות
מיץ תפוזים
1
כפית
תמצית וניל
3/4
כוס
חלב
פושר
2
יחידות
ביצים
1
יחידות
קליפת לימון מגורדת
100
גרם
חמאה
רכה
1/2
כפית
מלח
1
יחידה
ביצה טרופה
להברשה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
(צילום: חיה אילונה דר)
אופן ההכנה:
  1. המלית: מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומאחסנים במקרר.
  2. הבצק: שמים בקערת המערבל את הקמח, השמרים והסוכר ומתחילים ללוש. מוסיפים בהדרגה ולפי הסדר את יתר המרכיבים, למעט המלח. לשים 6 דקות במהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים 4 דקות נוספות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד כשעה או עד להכפלת נפח הבצק.
  3. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את תבניות האפייה.
  4. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק, על משטח עבודה מקומח, למלבן בעובי כ-1/2 ס"מ. מורחים על כל מלבן מחצית מהמלית ומגלגלים לרולדה. פורסים כל רולדה ל-7 חלקים ומעמידים אותם בתבניות. מכסים ומתפיחים 45-30 דקות.
  5. מורחים את השושנים בביצה הטרופה ואופים כ-35 דקות או עד שהשושנים משחימות יפה.
עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"