אוכל
כשר
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
17
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לדג:
מוסר (או לברק, או דניס, או בורי‭,(‬ טרי, שלם, במשקל כ-2 ק"ג, נקי ומוכן למילוי
1
כף
מלח גס
5
יח'
שיני שום, קלופות וכתושות
1
כף
מלח דק
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
5
כפות
שמן זית
1
צרור
כוסברה או פטרוזיליה
לירקות:
10
יח'
עגבניות שרי, חצויות
10
יח'
עגבניות שרי ליקופן, חצויות
2
יח'
בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
10
יח'
בצלי שאלוט, קלופים
2
כוסות
עלי סלרי
3
יח'
פלפלים אדומים חריפים, בשלמותם
6
יח'
שיני שום, קלופות
1
יח'
לימון, קלוף וחתוך לקוביות
3
כפות
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הדג: מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מניחים את הדג על משטח העבודה, מפזרים עליו את המלח הגס ומשפשפים בעדינות. מניחים ל-10 דקות, שוטפים את הדג היטב במים ומנגבים בעדינות בנייר סופג.
  3. מניחים את הדג במרכז התבנית וחורצים בחלקו העליון 3 חריצים אלכסוניים מקבילים. מערבבים בצלוחית את השום, המלח הדק, הפלפל השחור והשמן ומורחים על הדג, גם בתוך החריצים. מניחים בבטן הדג את צרור הכוסברה או הפטרוזיליה.
  4. הירקות: מפזרים את הירקות וקוביות הלימון סביב הדג. יוצקים עליהם את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל.
  5. צולים בתנור כ-35 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.