
לחם דלעת
(צילום: ליאורה חוברה)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
400
גרם
דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
50
גרם
שמרים טריים (1 קובייה או שקית) או 22 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
רבע
כוס
חלב או מים פושרים
1
כפית
דבש
1
יחידה
ביצה
1
כף
שמן
רבע
כוס
סוכר חום
2
כוסות
קמח רגיל או כוסמין לבן
(מומלץ להשתמש בקמח לאפיית לחם)
1
כוסות
קמח מלא או כוסמין מלא
(מומלץ להשתמש בקמח לאפיית לחם)
1
כפית
מלח
1
כפית
קינמון טחון או תערובת תבלינים מיוחדת ללחם דלעת או ללחם ג'ינגי'ר
(בדרך כלל ניתן לרכוש בחנויות בחו"ל)
30
גרם
גרעיני דלעת
לעיצוב:
2
מטר
חוט קשירה המתאים לאפייה
1
יחידה
מקל קינמון, שלם
ביצה טרופה
גרעיני דלעת
:רשימת קניות עבור המתכון
מתכון ללחם דלעת ריחני ויפהפה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rjwr952dnאופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - מבשלים את הדלעת עד לריכוך. מסננים, סוחטים היטב מעודפי נוזלים ומצננים. חשוב מאוד שלא ישארו נוזלים במחית הדלעת.
- בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם החלב והדבש. מכסים במגבת ומניחים לעמוד במקום חמים כרבע שעה.
- בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים כדקה את מחית הדלעת, הביצה, השמן והסוכר. מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים שוב.
- מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה את הקמחים, המלח הקינמון ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את גרעיני הדלעת ולשים כ-10 דקות במהירות נמוכה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במקום חמים 60-50 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק ולשים אותו על משטח מקומח. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח. מעצבים את הבצק לכדור.
- מחלקים את החוט לשלושה מקטעים, כל אחד באורך של כ-70 ס"מ. מסדרים את החוטים במרכז נייר האפייה, כך שהם יוצרים כוכבית. מניחים את הבצק במרכז.
- קושרים כל זוג חוטים נגדיים בקשר כפול, מעל המרכז, מהודק מעט ונועצים במרכז את מקל הקינמון. גוזרים את החוטים המיותרים. מניחים לבצק לתפוח כ-30 דקות נוספות, עד שהוא תופח ונוצר מראה של דלעת.
- מורחים את הבצק בביצה טרופה, מקשטים בגרעיני דלעת ואופים 30-25 דקות, עד שהלחם מקבל צבע שחום ויפה.






