לחם דלעת
כשר
צמחוני
זמן הכנה
70 דקות
זמן כולל
170 דקות
דרגת קושי
קשה
כמות מצרכים
16
לחם דלעת
(צילום: ליאורה חוברה)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
400
גרם
דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
50
גרם
שמרים טריים (1 קובייה או שקית) או 22 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
רבע
כוס
חלב או מים פושרים
1
כפית
דבש
1
יחידה
ביצה
1
כף
שמן
רבע
כוס
סוכר חום
2
כוסות
קמח רגיל או כוסמין לבן
(מומלץ להשתמש בקמח לאפיית לחם)
1
כוסות
קמח מלא או כוסמין מלא
(מומלץ להשתמש בקמח לאפיית לחם)
1
כפית
מלח
1
כפית
קינמון טחון או תערובת תבלינים מיוחדת ללחם דלעת או ללחם ג'ינגי'ר
(בדרך כלל ניתן לרכוש בחנויות בחו"ל)
30
גרם
גרעיני דלעת
לעיצוב:
2
מטר
חוט קשירה המתאים לאפייה
1
יחידה
מקל קינמון, שלם
ביצה טרופה
גרעיני דלעת
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - מבשלים את הדלעת עד לריכוך. מסננים, סוחטים היטב מעודפי נוזלים ומצננים. חשוב מאוד שלא ישארו נוזלים במחית הדלעת.
  2. בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם החלב והדבש. מכסים במגבת ומניחים לעמוד במקום חמים כרבע שעה.
  3. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים כדקה את מחית הדלעת, הביצה, השמן והסוכר. מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים שוב.
  4. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי לישה את הקמחים, המלח הקינמון ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  5. מוסיפים את גרעיני הדלעת ולשים כ-10 דקות במהירות נמוכה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים במקום חמים 60-50 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  7. מוציאים את הבצק ולשים אותו על משטח מקומח. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח. מעצבים את הבצק לכדור.
  8. מחלקים את החוט לשלושה מקטעים, כל אחד באורך של כ-70 ס"מ. מסדרים את החוטים במרכז נייר האפייה, כך שהם יוצרים כוכבית. מניחים את הבצק במרכז.
  9. קושרים כל זוג חוטים נגדיים בקשר כפול, מעל המרכז, מהודק מעט ונועצים במרכז את מקל הקינמון. גוזרים את החוטים המיותרים. מניחים לבצק לתפוח כ-30 דקות נוספות, עד שהוא תופח ונוצר מראה של דלעת.
  10. מורחים את הבצק בביצה טרופה, מקשטים בגרעיני דלעת ואופים 30-25 דקות, עד שהלחם מקבל צבע שחום ויפה.
1 צפייה בגלריה
לחם דלעת - שלבים
לחם דלעת - שלבים
לחם דלעת - שלבים
(צילום: ליאורה חוברה)