כמו בורקס תוצרת בית, בגרסה קצת אחרת. ההמלצה שלנו: הכינו מראש כמות כפולה, העבירו למקפיא לפני האפייה, וכשמגיעים אורחים - הכניסו לתנור, ישר מהמקפיא (זמן האפייה לא ישתנה), והגישו אותם חמים. הרוגלך הלא אפויים נשמרים במקפיא כשבועיים.

רוגלך מבצק פריך במלית גבינה ותרד
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים (כ־24 יחידות)
למלית:
4
כפות
שמן זית
1
יח'
בצל, קצוץ דק
300
גרם
תרד טרי
200
גרם
גבינת פטה 15% שומן ומעלה
100
גרם
גבינת שמנת 16% שומן ומעלה
מלח , פלפל שחור
לבצק:
1/2 3
כוסות
+ 1 כף (500 גרם) קמח
1
כוס
(240 מ"ל) שמן
3/4
כוס
(180 מ"ל) מים פושרים
1
יח'
חלמון מביצה בגודל L
1/2 1
כפיות
מלח
:רשימת קניות עבור המתכון
רוגלך של גבינה ותרד
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rjyxdwjmpאופן ההכנה :
1 המלית: יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית כ־3 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את התרד, מערבבים, מכסים ומאדים כ־5 דקות. מסירים מהלהבה ומשאירים מכוסה כ־15 דקות. מעבירים למסננת ומניחים לכ־15 דקות נוספות, להגרת נוזלים.
2. מעבירים את תכולת המסננת לקערה. מוסיפים את הגבינות, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומועכים היטב במזלג לעיסה חלקה ואחידה. מאחסנים במקרר עד השימוש.
3. הבצק: שמים בקערה המערבל עם וו הגיטרה את כל מרכיביו ומערבלים במהירות בינונית 3-2 דקות, לבצק אחיד. מכסים ומניחים בטמפרטורת החדר לכ־15 דקות.
4. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
5. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה, מקמחים אותו קלות, מניחים עליו את אחד מחלקי הבצק ומניחים עליו נייר אפייה נוסף. מרדדים את הבצק כך, בין שני ניירות האפייה, לעלה בגודל כ־30X20 ס"מ ובעובי כ־3 מ"מ. מסירים את נייר האפייה העליון ומורחים על עלה הבצק המרודד כ־1/3 מהמלית. מקפלים אותו לחצי לאורכו ומרדדים שוב, למלבן צר בגודל כ־15X12 ס"מ. מורחים עליו שכבה דקה מהמלית. בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים את הבצק לכ־12 משולשים. מגלגלים כל אחד מהם, מהבסיס לכיוון הקודקוד, כך שייווצרו רוגלך. מכינים כך גם את יתרת הבצק והמלית. מעבירים לתבניות, מניחים את הרוגלך כך שקודקוד המשולש פונה מטה, ומסדרים במרווחים של כאצבע ביניהם.
6. אופים כ־25 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומגישים.
איך שומרים? עד יומיים בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא.





