חלת גביניות עם דובדבנים
כשר
צמחוני
זמן הכנה
165 דקות
זמן כולל
195 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
16
חלת גביניות עם דובדבנים
(צילום: רחלי קרוט)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
בצק:
2
כוסות (280 גרם)
קמח
1
כף
שמרים יבשים
4
כפות (50 גרם)
סוכר חום בהיר
או לבן
1/2
מכל (125 מ"ל)
שמנת מתוקה
50
גרם
חמאה
חתוכה לקוביות
1
חלמון (הצהוב)
מילוי:
150
גרם
ריקוטה
150
גרם
גבינת שמנת בטעם טבעי
(או מסקרפונה)
5
כפות (50 גרם)
סוכר חום בהיר
או לבן
1
כפית
תמצית וניל איכותית
1
חלמון (הצהוב)
2
כפות
קורנפלור או קמח לבן
בערך 20
דובדבנים
(או 3/4 כוס אוכמניות או 1/2 כוס צימוקים)
הברשה ועיטור:
1
ביצה
2
כפות
מייפל
חופן שקדים פרוסים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה: 1. במיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק ולשים על מהירות 1 או 2, במשך 12 דקות או עד שהבצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה או לילה במקרר.
2. מערבבים בקערה את כל מצרכי המילוי פרט לדובדבנים.
3. מגלענים את הדובדבנים וחוצים לחצי.
4. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ויוצרים מכל חלק לחמנייה עגולה עם חלק עליון חלק. מניחים לכדורים לנוח על השיש, מכוסים, במשך חמש דקות.
5. יוצרים מכל כדור רצועה כמו של חלה ומרדדים את הרצועה הזאת למלבן בעזרת מערוך.
6. מורחים על כל בצק 1/3 מכמות הגבינה, מפזרים 1/3 מכמות הדובדבנים ומגלגלים לרולדה הדוקה.
7. קולעים צמה מהרצועות הממולאות, זה בסדר אם המילוי בורח, ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה.
8. מכסים ומתפיחים בחוץ כ־40 דקות. בינתיים מחממים תנור ל־190 מעלות.
9. טורפים את הביצה עם המייפל ומברישים את החלה היטב. מפזרים שקדים פרוסים. אופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות במשך 30 דקות או עד שהחלה זהובה לגמרי.