מאפה תרד וגבינות
כשר
זמן הכנה
160 דקות
זמן כולל
200 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
16
מאפה תרד וגבינות
(צילום: ליאורה חוברה)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לתערובת השמרים:
40
גרם
שמרים טריים
או 10 גרם שמרים יבשים
2
כפיות
דבש
1/2
כוס
מים פושרים
לבצק:
2
כוסות
כוסות קמח רגיל
או קמח ייעודי לאפיית לחם
1/2 1
כוסות
קמח מלא
2
יחידות
חלמונים
או ביצה שלמה
2
כפות
שמן זית
1
כפית
מלח
1/2
כוס
מים פושרים
למלית:
250
גרם
גבינה לבנה 5% המתאימה לאפיה
(כמו ריקוטה או טבורוג)
100
גרם
גבינה צפתית 5% מגוררת
1/2
שקית (400 גרם)
מדליוני תרד קפואים
שהופשרו ונסחטו היטב
1
כפית
מלח מתובל
(להשיג בחנויות המתמחות) או רגיל
1/2
חבילה
גבעולי עירית שטופים וקצוצים
2
כפות
צנוברים
לציפוי:
1
יחידה
ביצה טרופה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. לתערובת השמרים: מערבבים בקערה קטנה את השמרים, הדבש והמים, מכסים ומניחים לעמוד כרבע שעה.
  2. הבצק: שמים את מרכיבי הבצק בקערת המיקסר ומתחילים ללוש. מוסיפים את תערובת השמרים שעמדה ולשים עד לקבלת בצק אחיד, בערך 7-5 דקות. הבצק יכול להיות מעט דביק.
  3. מכסים ומניחים להתפחה במשך 60-50 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. המלית: מערבבים היטב בקערה קטנה את מרכיביה.
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו, להוצאת האוויר. מחלקים לשניים ומרדדים כל חצי למלבן. מורחים מחצית מהמלית על כל מלבן ומגלגלים לרולדה. מורחים בביצה טרופה את החיבור, כדי להדביק את השוליים. פורסים כל רולדה ל-9 חתיכות שוות ומניחים אותן בתבנית עם רווחים ביניהם. מניחים לתפיחה נוספת של 20-15 דקות.
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מורחים את השבלולים בביצה טרופה ואופים כ-30 דקות עד להשחמה קלה.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה