כמעט שנה עברה מאז ההודעה הדרמטית של השף תומר טל על עזיבת מסעדת ג'ורג' וג'ון במלון דריסקו ביפו, וכבר בימים אלה הוא חותם על עסקה חדשה – מסעדת פרדס במלון היוקרה דה ג'ורג' במגדל אלפא תל אביב.
בחודשים האחרונים טל הקים קבוצה חדשה שבה שותפים המסעדנים לשעבר יאיר בקייר (לשעבר מבעלי מסעדת הרברט סמואל, יזם ראונד טייבלס) וסטיבן לובל (יועץ למסעדות, לשעבר מבעלי מסעדת השולחן). למסעדה שהם יקימו, כך נודע, מתוכנן אופי שונה מזה של פרדס, והיא צפויה להיות מעין מסעדה היברידית שבה יהיו מגוון חוויות בילוי – מחדר פרטי ועד בר סוער. ההגדרה של המסעדה החדשה תהיה "מסעדת פיין קז'ואל", כזאת שיודעת לפנות לקהל רחב.
"הרעיון הוא ליצור חוויות שונות במסעדה", מסר אחד המקורבים לעסקה, "והיא תפנה לא רק לאנשים עם הרבה כסף אלא גם לאנשים שמחפשים חוויות בילוי פשוטות".
2 צפייה בגלריה
השף תומר טל, מסעדת דריסקו
השף תומר טל, מסעדת דריסקו
השף תומר טל במטבח של ג'ורג' וג'ון
(צילום: יריב כץ)
טל (38) התחיל את דרכו במסעדה של חיים כהן יפו תל אביב, שם שימש כסו שף. הוא הוביל במשך שש שנים את מסעדת ג'ורג' וג'ון, והגיע איתה לשיאים כמו כניסה לרשימת 50 המסעדות הטובות במזרח התיכון, תואר שקיבל במשך שלוש שנים רצופות.
2 צפייה בגלריה
מסעדת פרדס
מסעדת פרדס
נסגרה למרות ההשקעה. מסעדת פרדס
(צילום: עמית גירון)
מסעדת פרדס נפתחה בקיץ האחרון, ונסגרה חצי שנה בלבד אחרי הפתיחה. היא הייתה אחת המסעדות המבטיחות והמושקעות שנפתחו בשנים האחרונות בארץ. על אף שהושקע ממון רב בהקמתה של פרדס, יחל בקרוב שיפוץ בחלל המקום, שיימשך כמה חודשים. הצפי לפתיחה הוא סוף שנת 2025.
יאיר בקייר, שותפו החדש של טל, מסר: "אנחנו קרובים מאי פעם לסגירת העסקה, ואני מתרגש עבור תומר לקראת מסעו הקולינרי החדש".