צפו: השף חיים כהן מלמד איך מכינים מרק גונדי
עם תחילת החורף, כשטיפות הגשם הראשונות כבר כאן, אין דבר טוב יותר מאשר להיכנס למטבח ולהעמיד סיר של מרק על הכיריים, כזה שימלא את המטבח ואת הבית כולו בריח חמים ונעים של בית. ליקטנו עבורכם 20 מתכונים שתוכלו להכין לקראת השבת או לקראת הגשם הבא.
מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך:
19 צפייה בגלריה
אינפו מרקים
אינפו מרקים
(גרפיקה ynet)

ביניים
חיים כהן
המצרכים:
למרק עוף - 2 יחידות כרעיים 2 גזרים, חתוכים לקוביות 1 כרישה 2 בצלים לבנים, חתוכים גס 2 ענפי סלרי 6 ענפי פטרוזיליה 3 גרגירי פלפל אנגלי 1 עלה דפנה 1 כף כורכום 2 כוסות חומוס מושרה
לקציצות גונדי - 700 גר' חזה עוף נקי 700 גר' גרגירי חומוס מושרה 1 כף כורכום 1 כף שטוחה כמון 3 בצלים לבנים
19 צפייה בגלריה
גונדי במרק עוף
גונדי במרק עוף
ביס של בית. גונדי
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את המרק - מרתיחים סיר עם 5 כוסות מים. מוסיפים את כל המצרכים של המרק, מביאים שוב לרתיחה על להבה גבוהה.
  2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את התערובת במשך שעה על להבה נמוכה.
  3. מכינים את הקציצות - טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מקררים מעט את המסה, וכשהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר, מעבדים אותה בידיים עד שהיא מעט דביקה ומכדררים לכדורים.
  5. מכניסים את הקציצות למרק ומבשלים כעשר דקות כשהמרק על סף רתיחה.
ביניים
רותי קינן
המצרכים (ל-6 מנות):
למרק -
1 בצל, קצוץ 3-2 מקלות סלרי, פרוסים דק 1 כף שמן זית 2 שיני שום, כתושות 4 כוסות ציר עוף או מים 1 כוס שעועית מבושלת 4-3 עגבניות קלופות ומרוסקות או 1 קופסה קטנה (400 גר') עגבניות מרוסקות 3-2 גבעולי פטרוזיליה מלח, פלפל
לכופתאות - 1/2 ק"ג חזה עוף, טחון 2 שיני שום, כתושות 1 כפית בזיליקום או פטרוזיליה, קצוצים 1/2 כוס פירורי לחם 1 כף קורנפלור 1/4 כפית מלח פלפל - לפי הטעם
19 צפייה בגלריה
כופתאות עוף במרק
כופתאות עוף במרק
כופתאות עוף במרק
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הכופתאות - לשים את כל החומרים לתערובת אחידה (רצוי בידיים), ומשהים במקרר כ-15 דקות.
  2. מכינים את המרק - שמים את הבצל, הסלרי והשמן בסיר בינוני ומטגנים עד שמתרכך מעט, כ-3 דקות. מוסיפים את כל יתר החומרים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות.
  3. מגבירים את הלהבה מתחת לסיר המרק. מוציאים את תערובת הבשר מהמקרר, וצרים ממנה בידיים לחות כ-20 כדורים קטנים (בגודל אגוז). מחליקים את הכדורים לתוך המרק הרותח. כשהמרק רותח בשנית, מנמיכים את הלהבה ומבשלים יחד כ-15 דקות.
  4. מגישים את המרק בקערות עמוקות עם שלוש כופתאות לכל סועד.
ביניים
אבי לוי
המצרכים (ל-4 סועדים):
1 כוס גרגירי חומוס, מבושלים 1/2 כוס עדשים שחורות, מושרות במים במשך 30 דקות 1/2 כוס סלרי, קצוץ גס 1/2 כוס פטרוזיליה 1/2 כוס כוסברה, קצוצה גס 1 בצל, קצוץ היטב 2 שיני שום, קצוצות היטב 5 כוסות עגבניות, טריות מגוררות 1 עגבנייה קלופה, קצוצה לקוביות 1/2 כוס לימון, סחוט טרי 1 כפית כמון 1/2 כפית פלפל גרוס מלח - לפי הטעם 3 כוסות מים חמים 2 כפות שמן זית
19 צפייה בגלריה
מרק חרירה
מרק חרירה
מרק חרירה
(צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
  1. בסיר מתאים למרק מחממים את שמן הזית, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומערבבים.
  2. מוסיפים את עשבי התיבול בזה אחר זה, ומקפיצים במשך מספר דקות. מוסיפים את גרגירי החומוס, את הלימון ואת העגבניות והנוזלים.
  3. מוסיפים את העדשים השחורות ואת התבלינים, ומבשלים על להבה נמוכה במשך 35 דקות.
  4. הגשה - יוצקים את התערובת לקערה, סוחטים מעל לימון טרי, מפזרים מעט כוסברה טרייה ומגישים.
ביניים
רועי רוזן
המצרכים:
מעט שמן זית לטיגון 2 בצלים 2 שיני שום, קצוצות 1 ק"ג אפונה טרייה 1 ליטר ציר ירקות 10 עלי מרווה צרור פטרוזיליה 2 ענפי סלרי 600 גר' חזה טלה, חתוך לקוביות מעט פפריקה מעושנת. 2 תפוחי אדמה, מקולפים חתוכים לקוביות קטנות
19 צפייה בגלריה
מרק אפונה עם חזה טלה
מרק אפונה עם חזה טלה
מרק אפונה עם חזה טלה
(צילום: ירון ברנר )
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל.
  2. מוסיפים את השום, אפונה והציר ירקות ומוסיפים את עשבי התיבול.
  3. מוסיפים תבלינים – מלח פלפל לפי הטעם האישי יחד עם הפפריקה המעושנת ומרתיחים.
  4. לאחר מכן מוסיפים את התפוחי אדמה והחזה טלה עד לריכוך, ומבשלים על להבה קטנה במשך 30 דקות נוספות.
  5. אפשר להגיש עם בצל ופטריות שמטגנים ומניחים במרכז הצלחת.
ביניים
נופר זוהר
המצרכים:
1 ק"ג כרעי עוף, מחולקים לשוק וירך 1/4 ק"ג גרונות עוף (לא חובה, אבל זה מעשיר את הטעם) 4 ליטר מים 2 בצלים גדולים, קלופים חצויים לחצי 4-6 גזרים בגודל בינוני, קלופים שלמים 1 ראש סלרי אמריקאי 1/2 צרור שמיר 1/2 צרור פטרוזיליה 1/2 צרור כוסברה 2 תפוחי אדמה, קלופים בשלמותם 1 כרשה בגודל בינוני 1 כף סוכר 1 כף מלח ים אטלנטי 1 כפית פלפל שחור 3 כפות שמן חמניות לטיגון הירקות והעוף
19 צפייה בגלריה
נופר זוהר - יום כיפור
נופר זוהר - יום כיפור
מרק עוף
(צילום: אביגיל עוזי)
אופן ההכנה:
  1. צורבים את כרעי העוף עד לקבלת צבע זהוב. צורבים גם את הירקות עד לקבלת צבע עמוק. שמים את העוף וכל הירקות הצרובים בסיר גדול. יוצקים מעליו את המים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. כשמגיע לרתיחה נוצר קצף שאותו חובה לכפות באמצעות כף.
  2. מוסיפים למרק גם את צרורות עשבי התיבול, קשורים בחוט או בגומייה, ומניחים בתוך הסיר. מביאים לרתיחה ומוסיפים כף מלח ים אטלנטי וכפית פלפל שחור.
  3. מבשלים את המרק בבעבוע עדין במשך כ-60 דקות, עד שהמים מקבלים צבע עמוק מהירקות והעוף.
  4. טועמים את המרק ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם.
  5. מוציאים את הגומיות מעשבי התיבול, מפרקים את העוף מהעצמות, ומגישים עם אינטריה או שקדי מרק
ביניים
ירון כהן
המצרכים:
1 רגל של פרה, חתוכה לפרוסות 1/2 בצל 1 עגבנייה 2 כפות חווייג' של מרק 1 כף פפריקה מתוקה 1 כף שום, כתוש מעט פלפל שחור מלח לפי הטעם
19 צפייה בגלריה
 מרק רגל
 מרק רגל
מרק רגל
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מנקים היטב את הרגל ושורפים אותה מעט בברנר או מעל הלהבה של הכיריים.
  2. ממלאים סיר במים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הרגל. מביאים שוב לרתיחה.
  3. טוחנים בבלנדר את הבצל והעגבניה, ושופכים למרק.
  4. מוסיפים את התבלינים, ומערבבים.
  5. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-7 שעות, עד שהרגל מתרככת.
  6. מגישים עם לחוח או פיתה חמה.
ביניים
חיים כהן
המצרכים (ל-4 מנות):
למרק - 1 ק"ג עגבניות שרי כתומות, כולל ה"עוקץ" הירוק (עלי הגביע שנותרו מחוברים לפרי) 4 כפות שמן זית 3 כפיות מלח
לבצל המקורמל - 2 בצלים סגולים מעט שמן זית מלח, פלפל שחור גרוס
לסלט שעועית - 500 גר' שעועית לימה 1 כף מיץ לימון חופן עשבי תיבול, קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה ובצל ירוק) 1 כפית פלפל חריף, קצוץ מלח, פלפל שחור גרוס
לקישוט - מקל סלרי, פרוס לפרוסות דקות
19 צפייה בגלריה
מרק גספצ'ו טבעוני
מרק גספצ'ו טבעוני
מרק גספצ'ו טבעוני
(צילום: אפיק גבאי)
אופן ההכנה:
  1. בלילה שלפני הכנת המנה - משרים את השעועית במי ברז. מסננים, ומבשלים בסיר מלא במים ללא מלח, עד שהשעועית רכה אך לא מתפרקת. מסננים מנוזלים ומניחים בצד להתקרר.
  2. לבצל המקורמל - חוצים את הבצלים, מניחים על תבנית מרופדת בבנייר אפייה, משמנים וממליחים וצולים בתנור חם מאוד (220 מעלות) עד לקבלת גוון חום כהה. מוציאים, מצננים ומקלפים. מניחים בצד.
  3. מכינים את תערובת המרק - מניחים בבלנדר את עגבניות השרי (עם ה"עוקץ"), מוסיפים שמן זית ומלח ומעבדים במהירות גבוהה במשך 3 דקות לקרם אחיד. מסננים במסננת דקה, ומחלקים ל-4 קעריות הגשה.
  4. לסלט השעועית - מניחים את השעועית המבושלת בקערה, מתבלים במיץ לימון, עשבי תיבול, פלפל חריף, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב עד לאיחוד טעמים.
  5. הגשה - מניחים מסלט השעועית במרכז כל קערית מרק, מעל מניחים טבעות בצל מקורמלות ואת פרוסות הסלרי ומגישים מיד.
ביניים
אילן ברמלי
המצרכים (ל-8 מנות):
1/2 ק"ג דלעת 1/2 ק"ג בטטה 4 גזרים 2 תפוחי אדמה 2 ס"מ ג'ינג'ר, ללא הקליפה 150 מ"ל שמנת מתוקה מעט מלח
להגשה - 1 מכל שמנת חמוצה חופן עירית קצוצה
19 צפייה בגלריה
מרק כתום
מרק כתום
מרק כתום
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מקלפים וחותכים את הבטטות, הדלעת, הגזרים ותפוחי אדמה לקוביות של 2*2. שמים את כל הירקות בסיר, ומוסיפים מים עד קצת פחות מכיסוי מלא (כ-2 ס"מ פחות). מביאים לרתיחה.
  2. לאחר רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך הירקות.
  3. טוחנים הכל (עם הנוזלים) במג'ימיקס או בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את השמנת המתוקה ומתבלים. מערבבים היטב ומתקנים טעמים במידת הצורך.
  4. הגשה - יוצקים את המרק למרכז הצלחת, שמים באמצע כף שמנת חמוצה ומפזרים מעל עירית קצוצה. מגישים חם.
ביניים
שמעון שלז וליאת בלילטי
המצרכים (ל-6-4 מנות):
למרק - 4-3 בצלים לבנים, קצוצים גס מעט דבש 1 כוס יין לבן יבש מעט שמן קנולה או סויה 2 ליטר ציר ירקות או ציר בקר (עדיף ציר בקר) מלח, פלפל
לרביכה (להסמכת המרק) - 100 גר' חמאה 4 כפות קמח
להגשה - חופן קרוטונים חופן גבינת מוצרלה מעושנת או פרמזן מעולה, מגוררת גס חופן בצל ירוק או עירית
19 צפייה בגלריה
מרק בצל פריזאי
מרק בצל פריזאי
מרק בצל פריזאי
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרביכה - ממיסים את החמאה במחבת עד לקבלת גוון אגוזי מעט. מוסיפים את הקמח ו-2 כוסות ציר תוך כדי ערבוב, ומניחים בצד.
  2. מכינים את המרק - מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים מעט דבש, מערבבים ומוסיפים יין לבן ואת הציר. מבשלים את התערובת עד לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך 20 דקות נוספות. מוסיפים את הרביכה דרך מסננת, ומבשלים מספר דקות נוספות.
  3. הגשה - יוצקים את המרק הלוהט לקערות, ומפזרים מעל הרבה קרוטונים וגבינה.
  4. מניחים את הקערות על תבנית אפייה, ומכניסים לתנור על מצב גריל למשך 3 דקות. מוציאים בזהירות, מפזרים מעל מעט עירית ומגישים.
ביניים
דייויד פרנקל
המצרכים (ל-5 מנות):
700 גר' שפונדרה עגל 200 גר' תערובת פטריות (ירדן, שמפיניון, פורטובלו), חתוכות גס 4 כוסות מים או ציר עוף 2 כפות רוטב צדפות 2 בצלים לבנים, פרוסים דק 2 כפיות צ'ילי יבש גרוס 1 כף שום, קצוץ 1 כף שמן זית 1 כף שום, מטוגן 1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים 1/2 כף סויה
19 צפייה בגלריה
מרק שפונדרה
מרק שפונדרה
מרק שפונדרה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. משרים את השפונדרה בסויה, רוטב צדפות וצ'ילי במשך 12 שעות בקירור.
  2. צולים את הבשר בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 12 דקות. מעבירים את הבשר לסיר, ומכסים במים.
  3. מקרמלים את הבצל עם השמן עד לקבלת גוון שחום, מוסיפים את השום הטרי, מעבירים לסיר הבשר ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 שעות (יש לשים לב שהנוזל לא יבעבע על-מנת לשמור על הצלילות של המרק). כחצי שעה לפני סיום הבישול מוסיפים את תערובת הפטריות ואת השום המטוגן.
  4. יוצקים את המרק לקערות הגשה ומקשטים עם כוסברה.
ביניים
רותי קינן
המצרכים (ל-6 מנות):
150 גר' עדשים שחורות מלח, פלפל 2 בצל, קצוץ 2 כפות שמן זית 300 גר' עדשים כתומות 6 כוסות ציר (ירקות או עוף) או מים 100 גר' רסק עגבניות 1 כפית פפריקה מתוקה מלח ופלפל
19 צפייה בגלריה
מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מניחים את העדשים השחורות בסיר קטן, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהן רכות מאוד (כ-30 דקות). מוודאים מדי פעם אם יש די מים בסיר. בתום הבישול מסננים את העדשים מהמים (אם נותרו), ממליחים ומפלפלים.
  2. בינתיים מכינים את המרק: בסיר בינוני, מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את העדשים הכתומות ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים את הציר או המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה, מלח ופלפל. מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות.
  4.  מעבירים את המרק המוכן לצלחות ומוסיפים לכל צלחת כף או שתיים מהעדשים השחורות המבושלות.
ביניים
רועי רוזן
המצרכים:
800 גר' בשר בקר, חתוך לקוביות 2 בצלים, קצוצים לקוביות 2 ענפי טימין 2 מקלות סלרי (גבעולים) 2 גזרים 2 יח' עלי דפנה 3 שני שום, קצוצות דק 5 כוסות ציר בקר 3/4 כוס גריסים 100 גר' שעועית ירוקה, חתוכה 3 כוסות מים
19 צפייה בגלריה
מרק בשר עם גריסים
מרק בשר עם גריסים
מרק בשר עם גריסים
(צילום: ירון ברנר )
אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הבשר עד שהוא משחים, ומניחים בצד.
  2. מטגנים בסיר בצל, מוסיפים טימין, גזר, סלרי, עלי דפנה ושום ומטגנים עד קבלת גוון זהוב.
  3. מוסיפים את ציר הבקר ושלוש כוסות מים, ומביאים לרתיחה.
  4. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הבשר עד לריכוך (שעה בישול).
  5. מוסיפים את הגריסים, מבשלים על אש קטנה כ-30 דקות ולאחר מכן מוסיפים את השעועית.
ביניים
יריב מלילי "בית תאילנדי"
המצרכים (ל-4 סועדים):
4 כרעי, עוף גדועים לחמישיות (לבקש מהקצב) 2 בצלים, פרוסים לרצועות 250 גר' פטריות שמפיניון, חצויות 150 גר' פטריות יער, קרועות 2 עגבניות בינוניות, חתוכות ל-6 חלקים 4 גבעולי בצל ירוק, קצוץ 20 גבעולי כוסברה, קצוצים 120 גר' פיסות שורש גלנגל (להשיג בכל מחלקה אסייתית בסופרמרקט) 30 עלי קפיר ליים (להשיג בכל מחלקה אסייתית בסופרמרקט) 6 גבעולי למון גראס טרי ללא עלים 4 שיני שום 6 פלפלים חריפים בינוניים, חתוכים וכתושים 8-10 כפות רוטב דגים 2 לימונים, סחוטים למיץ מלח לפי הטעם 2.5 ליטר מים
צפו: התרופה לשפעת - טום יאם תאילנדי
19 צפייה בגלריה
טום יאם (מרק תאילנדי)
טום יאם (מרק תאילנדי)
טום יאם (מרק תאילנדי)
(צילום: ירון שרון)

אופן ההכנה:
  1. מרתיחים מים עם השורשים - הגלנגל, הלמון גראס והקפיר ליים.
  2. אחרי חמש דקות הרתחה מוסיפים את העוף ומבשלים, תוך כדי רתיחה,רתיחה למשך רבע שעה.
  3. כותשים את הפלפל החריף והשום יחד, ומוסיפים לסיר. מבשלים לחמש דקות נוספות.
  4. מוסיפים את רוטב הדגים ואת העגבניות. ממליחים, ומוסיפים את הלימון (אם רוצים מוסיפים גם חתיכות מהלימון עצמו) לאיזון הטעם.
  5. לאחר כשלוש דקות נוספות בודקים שהעוף מוכן אך לא רך מאוד. מוסיפים את הבצל והפטריות לארבע דקות נוספות. מאזנים טעמים באמצעות המלחה עדינה.
  6. מכבים את האש. מוזגים לצלחות, מעטרים עם כוסברה קצוצה ובצל ירוק קצוץ. מגישים לצד אורז.
ביניים
אבי ביטון
המצרכים:
3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות 1 כרישה בינונית, פרוסה 1 בצל בינוני, פרוס 1 שן שום, מעוכה 5 כפות שמן זית מלח, פלפל 5 כוסות מים 150 גר' נקניק סלמי, חתוך לקוביות קטנות ומטוגן במחבת עד להשחמה
19 צפייה בגלריה
מרק קרם תפוח אדמה
מרק קרם תפוח אדמה
מרק קרם תפוח אדמה
(צילום: צביקה טישלר)
אופן ההכנה:
  1. יוצקים את שמן הזית לסיר בינוני ומטגנים היטב את הכרישה, הבצל והשום.
  2. מוסיפים את כל המרכיבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים, ומבשלים במשך 45 דקות נוספות.
  3. מתבלים במלח ופלפל, וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
  4. יוצקים את המרק לצלחת הגשה, מפזרים מעל את קוביות הנקניק המטוגנות ומגישים.
ביניים
מאיר אדוני
המצרכים (ל-8 סועדים):
2 יח' זנב בקר, חתוך לפרוסות בין החוליות (לבקש מהקצב) 8 יח' מח עצם 4 בצלים, קצוצים 2 יח' כרישה, קצוצות 1 ראש שום, קלוף 2 גזרים, פרוסים 6 גבעולי סלרי, קצוצים 1/2 ק"ג שעועית חומה, שהושרתה למשך לילה בהרבה מים עם כפית אבקת סודה לשתייה (רצוי להחליף לפחות פעם אחת את המים). לשטוף היטב תחת מים זורמים להרתיח ל-10 דק' ברתיחה חזקה ולשטוף שוב היטב במים קרים 3 כפות רסק עגבניות 1/4 כוס שמן קנולה 100 גר' צ'יפוטלה מעושן (להשיג במעדניות בשימורים) 4 עגבניות, מרוסקות בפומפייה 1 כף פפריקה אדומה מעושנת 1 כף כמון 1 כף סוכר מעט מלח (להוסיף רק לאחר ריכוך השעועית)
להגשה - 1/2 צרור כוסברה, קצוצה דק 1 צ'ילי, קצוץ דק 4 שיני שום, כתושות 1/4 כוס מיץ ליים גרידת ליים או לימון משתי יח' 1/4 כוס שמן קנולה מלח ופלפל לפי טעם
19 צפייה בגלריה
מרק שעועית בסגנון דרום אמריקאי
מרק שעועית בסגנון דרום אמריקאי
מרק שעועית בסגנון דרום אמריקאי
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את המרק - מזהיבים את הירקות בסיר חם עם השמן. מוסיפים את התבלינים ומטגנים כדקותיים. מוסיפים את הרסק ומבשלים כ-5 דק'.
  2. מוסיפים את יתר החומרים ומכסים ב-6 ליטר מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-3 שעות, או עד שהבשר נימוח לחלוטין.
  3. יוצקים את הנוזל לקעריות, מערבבים את כל חומרי ההגשה ויוצקים מעל המרק. מגישים מיד.
ביניים
המצרכים:
600 גרם גזר, קלוף וחתוך לקוביות גדולות 3 כפות שמן רגיל 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ גס 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ גס 2 שיני שום, קצוצות 1 כפית קליפת לימון, מגוררת 1 כף מחית קארי אדום 2 כפות רוטב סויה 1 קופסה חלב קוקוס מלח ופלפל לבן
להגשה - חופן בצל ירוק קצוץ או עלי כוסברה
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן בסיר מתאים. מוסיפים את הבצל והג'ינג'ר ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף.
  2. מוסיפים את השום ואת מחית הקארי ומטגנים כדקה תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את הגזר ויוצקים לסיר מים רותחים כדי כיסוי המרכיבים. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים כארבעים דקות, או עד שהגזר רך.
  4. מוסיפים לסיר את קליפת הלימון וטוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר. מוסיפים את חלב הקוקוס ואת רוטב הסויה ומערבבים. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מביאים את המרק לרתיחה ומכבים את האש.
  5. בהגשה מקשטים את המרק בבצל ירוק או בכוסברה.
ביניים
דייויד פרנקל
המצרכים (ל-4 מנות):
1 כוס גרגירי חומוס, שהושרו במים במשך 12 שעות לפחות 8 כוסות מים 1 כרשה 2 יח' דלורית עם הקליפה, נקיות מגרעינים וחתוכות לקוביות גסות 1 בצל, קצוץ 1 גזר קלוף, חתוך גס 1/2 פלפל צ'ילי אדום 2 כפות שמן זית 1/2 שורש ג'ינג'ר (כ-3 ס"מ), מקולף וחתוך לרצועות דקות 1 עלה של קאפיר ליים 1/2 מקל למון גראס שבור 1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס 2 כפיות תערובת תבלינים של קארי צהוב 3 שיני שום, כתושות מעט מלח חופן עלי כוסברה
19 צפייה בגלריה
מרק חומוס טבעוני
מרק חומוס טבעוני
מרק חומוס טבעוני
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. משמנים את הדלורית והגזר בשמן זית, וצולים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך כ-15 דקות.
  2. מבשלים את החומוס עם שמונה כוסות מים במשך כשעתיים על להבה נמוכה. מוסיפים את הדלורית, הגזר, הג'ינג'ר, הלמון גראס ותערובת התבלינים, ומבשלים כ-30 דקות.
  3. מוסיפים את חלב הקוקוס, ומתחילים בתהליך צמצום המרק עד לסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ומגישים עם עלי כוסברה.
ביניים
רותי קינן
המצרכים (ל-6 מנות):
400 גר' כרשה (2 בינוניות) - החלק הלבן בלבד, שוטף ופרוס 2 כפות שמן זית 1 ק"ג בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות מלח, פלפל 4 כוסות ציר עוף או מים 2 כפות חמאת בוטנים 1 קופסה (כ-400 מ"ל) חלב קוקוס קורט פלפל קאיין או פפריקה חריפה (לא הכרחי)
להגשה - 50 גר' בוטנים, קצוצים מעט שמן זית מעט מלח קורט פלפל קאיין (לא הכרחי) חופן עירית, קצוצה
19 צפייה בגלריה
מרק בטטות וכרישה עם בוטנים
מרק בטטות וכרישה עם בוטנים
מרק בטטות וכרישה עם בוטנים
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הכרישה בשמן, בסיר מכוסה, עד לריכוך. מוסיפים בטטות, מלח ופלפל ובוחשים דקה. מוסיפים את הציר או המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות או עד שהבטטות רכות מאוד.
  2. מעבדים את המרק למחית חלקה בבלנדר, במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט. מחזירים ללהבה ומביאים לנקודת הרתיחה.
  3. טורפים את חמאה הבוטנים בחלק מחלב הקוקוס עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים אותה למרק ביחד עם חלב הקוקוס שנותר ומביאים עד לסף הרתיחה. מתבלים במלח, פלפל ופלפל קאיין ומורידים מהאש.
  4. מטגנים את הבוטנים הקצוצים במעט מאוד שמן זית עד שהם מזהיבים קלות. מתבלים במלח ובפלפל קאיין. מעבירים את המרק לצלחות, בוזקים מעט מהבוטנים על פני כל צלחת ומקשטים בעירית.
ביניים
ארז קומרובסקי
המצרכים:
1 סלסלת פטריות יער 1 סלסלת פטריות שמפיניון 1 סלסלת פטריות פורטבלו בינוניות 50 גר' חמאה 1/4 כוס שמן זית 3-2 בצלים בינוניים, קצוצים דק 1/2 בקבוק יין לבן חצי יבש (למשל - גוורצטרמינר) 1 כוס גריסי פנינה 1/2 1 ליטר ציר עוף ביתי ,מסונן וחם (או מים) 5 שיני שום, פרוסות דק 4-3 עלי מרווה, קצוצים דק מלח גס ופלפל לבן גרוס - לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. מנקים את הפטריות (לא תחת זרם מים, כמובן) וקוצצים לקוביות קטנות.
  2. מקפיצים את הבצלים בחמאה ובַּשמן, בסיר גבוה עם תחתית עבה עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים מספר דקות נוספות על אש גובהה.
  3. מוסיפים את השום, המרווה והיין ומביאים לרתיחה. מוסיפים ציר, מלח, פלפל וגריסים ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה ויש לכם מרק אדיר. כמה טוב לכם שאתם יבשים.
ביניים
המצרכים (ל-6 מנות):
2 (כ-750 גרם) חצילים בינוניים 2 (350 גרם) תפוחי אדמה 1 בצל גדול, קצוץ 2 כפות שמן זית 2 שיני שום, כתושות מלח, פלפל 5 כוסות ציר עוף או מים 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
לקישוט - 1 כף שמן זית 1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
19 צפייה בגלריה
מרק קרם חצילים
מרק קרם חצילים
מרק קרם חצילים
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. קולים את החצילים מתחת לגריל או על אש פתוחה עד שהם מתרככים. מצננים מעט ומוציאים את הציפה ("בשר" הירק).
  2. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות.
  3. בסיר בינוני מטגנים בשמן את הבצל, על להבה נמוכה, עד שהוא משחים מעט. מוסיפים את השום ומטגנים תוך כדי בחישה למשך עוד דקה.
  4. מוסיפים את ציפת החצילים ומערבבים. מאדים על להבה בינונית תוך כדי בחישה למשך 2-3 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה ומכסים בציר או במים. מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כ-15 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.
  6. מצננים מעט ומעבדים את המרק למחית במעבד מזון או בבלנדר. מתקנים את התיבול ומוסיפים עוד מים, אם המרק סמיך מדי. מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הפטרוזיליה.
  7. מוזגים מהמרק לצלחות. מערבבים את השמן עם הפפריקה ומזלפים מעט ממנו על פני כל מנה.