בלי סוכר ובלי גלוטן: מי שנמנע מסוכר או מגלוטן מוצא עצמו לא אחת מול מצבים מאתגרים ומגרים, אבל גם לזה יש פתרון והוא אפילו טעים מאוד. המתכון הראשון הוא מתכון לעוגה שהיא למעשה עוגת בסיס בטעם וניל שיכולה לשמש אתכם במתכונים נוספים.
מתכונים נוספים שיכולים לעניין אתכם:
למשל, תוכלו להוסיף לה מעל ממתיק וקינמון, או לשלב בתוכה פירות אחרים ואפילו שברי שוקולד ללא תוספת סוכר. טיפ ממני: כמה שמגרה לנגוס בה מיד כשהיא יוצאת מהתנור, כדאי להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שמפדרים באבקת סוכר ופורסים.
המתכון השני הוא לעוגיות משגעות בצ'יק צ'ק ויש בהן פקאנים, שקדים וקוקוס. אני ממליצה להרטיב את הידים מעט במהלך עיצוב הבצק לכדורים ולצורה של העוגיות, זה יקל מאוד על העבודה עם הבצק. הבצק של העוגיות מתבסס על כמות גדולה יחסית של חמאה, ולכן רצוי להכין את העוגיות במקום קריר או ממוזג בשביל שהחמאה לא תימס.

עוגת וניל עם תותים ושטרוייזל שקדים

המצרכים:
לתותים - 150 גר' תותים חתוכים (אפשר גם קפואים, בערך 8-10 תותים בגדול בינוני) 1 כף ממתיק או אבקת ממתיק 1/2 כפית תמצית וניל
לעוגה - 1/2 1 כוס קמח שקדים 1/2 כפית אבקת אפייה 4 ביצים 85 גר' חמאה מומסת 1/3 כוס ממתיק פחות כף 1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר
לציפוי שטרוייזל - 1/4 כוס קמח שקדים 1 כף ממתיק 1 כף חמאה מומסת 1/2 1 כפות שקדים קלופים וחתוכים דק
להגשה - 1 כף אבקת סוכר ממתיק (לא חובה)
2 צפייה בגלריה
עוגת וניל וסהרונים
עוגת וניל וסהרונים
(צילום: עדי גבירצמן)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מניחים את התותים בציפוי של הסוכר והווניל ומפזרים מעל תבנית עם נייר אפייה. מכניסים לתנור למשך 15 דקות.
  2. בקערה מערבבים ביצים וחמאה מומסת. מוסיפים את תערובת הביצים אל תערובת היבשים; ממתיקים, קמח שקדים ואבקת אפייה. לערבב היטב.
  3. מעבירים את הבלילה אל תבנית אפייה ומניחים מעל כמחצית מהתותים, מערבבים בעדינות.
  4. מניחים מעל את המחצית השנייה של התותים ומכניסים לתנור ל-10 דקות אפייה.
  5. מוציאים ומפזרים מעל את רכיבי השטרויזל ומכניסים לתנור ל-35 דקות נוספות, עד שקיסם נעוץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. מצננים מעט לפני שפורסים ומגישים. אפשר לפדר במעט אבקת סוכר (ללא סוכר).

סהרוני שקדים ללא גלוטן וללא סוכר

המצרכים (40 יחידות): 2 כוסות קמח שקדים 1 כוס פקאנים, קצוצים דק (אפשר גם קמח פקאן) 2 כפות קמח קוקוס 1/2 כפית אבקת אפייה 1/4 כפית מלח 1/2 כוס חמאה רכה 2/3 כוס ממתיק (עדיף כמו סוכר חום, אפשר גם רגיל) 1 ביצה 1/2 כפית תמצית וניל
לקישוט: 1/4 כוס אבקת ממתיק
2 צפייה בגלריה
עוגת וניל וסהרונים
עוגת וניל וסהרונים
(צילום: עדי גבירצמן)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות. ערבבים בקערה ביחד קמח שקדים, פקאנים, קמח קוקוס, אבקת אפייה ומלח.
  2. בקערה נפרדת מקציפים ביחד חמאה עם ממתיק עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים לתערובת ביצה ותמצית וניל.
  3. מוסיפים את תערובת הקמחים אל התערובת הרטובה ומערבבים היטב לקבלת בצק.
  4. מהבצק יוצרים כדורים בקוטר של כ-2-3 ס"מ. ומעצבים מכל כדור צורה של סהר.
  5. מכניסים לתנור לאפייה של 15-18 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. העוגיות יוצאות רכות למגע וצריך להשאיר אותן לקירור מוחלט על תבנית האפייה.
  6. מפדרים עם ממתיק אבקת סוכר לפני ההגשה.
המתכונים באדיבות עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת ומפתחת מתכונים דלי פחמימות