המלצה לקיץ שפוי: כשהטמפרטורות עולות והלחות בלתי נסבלת, אין דבר מרענן יותר משלגון קפוא תוצרת בית, כזה שתוכלו להכין בקלות ולפנק את בני המשפחה והחברים. המלצה שלנו - הכינו כמות כפולה כי הטוב הזה מתחסל במהירות, ואתם תחזרו מהר מאוד לקטר על מזג האוויר אם לא תהיה לכם ערימה של ארטיקים כאלה במקפיא שיוכלו לסתום לכם את הפה בכל פעם שתרצו להתלונן על הטמפרטורות.
מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

שלגון בננה ופירות יער

שלגון חלבי
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
240 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
5
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
300
מ"ל
חלב
1
בננה בשלה
150
גרם
פירות יער
3
כפיות
יוגורט טבעי עד 3%
3
כפיות
דבש או מייפל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מקלפים את הבננה ומכניסים לבלנדר עם יתר הרכיבים, מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מחלקים את התערובת ל-6 תבניות ארטיק, ונועצים מקל ארטיק בכל אחת. מכניסים את התבנית למקפיא למשך ארבע שעות לפחות, או עד שהן מוצקות.
  • מוציאים כמה דקות מראש לפני ההגשה לשחרור קל של הארטיקים.

קינוח תפוח אפוי ושלגון

שלגון תפוח אפוי
כשר
צמחוני
זמן הכנה
5 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
2
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
תפוח גרנד סמיט
1
שלגון מוכן
בטעם בננה, וניל או תות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שוטפים היטב תפוח גרנד סמית (ירוק חמוץ) ומניחים בתבנית חסינת אש. אופים על חום בינוני של 180 מעלות עד שהתפוח רך. ניתן להכין מראש תפוחים אפויים ולהחזיק במקרר.
  2. לאחר האפייה מוציאים את הליבה של הגרעינים ויוצרים גומחה. מסירים את השלגון מהמקל ומניסים אותו לתוך חלל התפוח. החום של התפוח ימיס את הארטיק. מגישים ישר.
  • אם התפוח אפוי מראשף מוציאים את הליבה שלו, מחממים במיקרוגל ל-20-30 שניות וממשיכים בהכנת המתכון.
  • אפשר לשלב במתכון הזה כל טעם של שלגון דיאטטי שבא לכם.
המתכונים באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא