מי אמר שבשביל לאכול המבורגר טוב או קבב איכותי צריך ללכת למסעדה? גם בבית אפשר להכין מנות בשר שוות, כל עוד משתמשים בחומרי גלם טובים, ובעיקר - בבשר איכותי.

עוד כתבות בערוץ האוכל שיכולות לעניין אתכם:
4 צפייה בגלריה
מתכוני בשר של מסעדת מרינדו
מתכוני בשר של מסעדת מרינדו
המבורגר בבית? כן!
(צילום: בועז לביא)
אבל לא רק הבשר הוא חלק קריטי בתהליך: הקפידו גם על שימוש בתבלינים איכותיים (ואל תפריזו בשימוש בהם), בירקות טריים וגם בפיתה טרייה וטובה, אם בחרתם להגיש את המנה בתוך פחמימה. וזה לא הכל - גם אופן הצלייה חשוב כאן, ולמי שאין טביעת עין טובה, מומלץ שיקפיד על משך הזמן המופיע במתכונים.
לפניכם ארבעה מתכונים למנות שרובנו נוהגים לזלול בחוץ, אבל אפשר גם להכין בבית.

קבבוני טלה על חציל ברוטב טחינה ירוקה

המצרכים (ל-6 סועדים):
לתערובת הקבב -
1 ק"ג בשר טחון מעורב (טלה ועגל)
1 כפית מלח אטלנטי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 זר נענע (עלים בלבד), קצוצים דק מאוד
2 כפות צנובר טבעי
1 בצל, קצוץ דק
לחציל -
1 חציל
להגשה -
טחינה גולמית + פטרוזיליה קצוצה (אפשר להשתמש בטחינה ירוקה קנויה)
פרנה חמה או פיתה טרייה
4 צפייה בגלריה
מתכוני בשר של מסעדת מרינדו
מתכוני בשר של מסעדת מרינדו
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הקבבים - מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה אחידה. מחלקים לכדורים בגודל של עד 80 גרם, ומועכים אותם בעדינות לקציצות. מסדרים את הקציצות על מגש, ומעבירים למקרר לשעתיים לייצוב.
  2. אופים את החציל - מכניסים את החציל בשלמותו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-30 דקות. לאחר האפייה, מוציאים את החציל מהתנור החם וחוצים אותו לשניים.
  3. צולים את הקבבים - מוציאים את הקציצות מהקירור וצולים אותן משני הצדדים על מחבת פסים לוהטת או על מנגל חם.
  4. הגשה - על צלחת מניחים את חצאי החציל, מזלפים מעל טחינה ירוקה ומעל הכל מסדרים את הקבבים הצלויים. מגישים לצד פרנה חמה או פיתה טרייה.

שווארמה טלה

המצרכים (ל-8-6 סועדים):
לשווארמה -
1 כתף טלה מפורקת (כולל העצם) ברשת, במשקל של כ-2.5 ק"ג
1 כפית מלח אטלנטי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים, פרוסים דק
מעט תבלין לשווארמה
הגשה -
טחינה גולמית + מים (מערבבים את הטחינה עם המים עד למידת הסמיכות הרצויה).
חופן פטרוזיליה קצוצה
8-6 פיתות, מחולקות לרבעים
4 צפייה בגלריה
מתכוני בשר של מסעדת מרינדו
מתכוני בשר של מסעדת מרינדו
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבשר - מוציאים את כתף הטלה מהמקרר כשעה וחצי לפני ההכנה.
  2. מכניסים את הכתף לתנור (כשהיא עטופה ברשת) שחומם מראש ל-250 מעלות לבישול של כרבע שעה. לאחר רבע שעה, מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות וממשיכים באפייה במשך כשעה ורבע. לאחר שעה ורבע, מוציאים את הבשר מהתנור ומניחים בצד לצינון כשעה.
  3. כשהנתח מתקרר, מסירים ממנו את הרשת ושולפים מתוכו את העצם. בעזרת סכין חדה פורסים את הנתח דק מאוד.
  4. במחבת מחוממת עם שמן זית מטגנים את הבצלים הפרוסים דק, מוסיפים פנימה את הבשר ומתבלים. מערבבים בעדינות, ולאחר כ-10 דקות של בישול טועמים ומוסיפים תיבול במידת הצורך.
  5. הגשה - מניחים את הטחינה על הצלחות, מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומסדרים מעל את השווארמה. מגישים לצד רבעי פיתה טרייה או צלויה.

עראיס טלה ועגל

המצרכים (ל-10 מנות):
10 פיתות
למילוי -
1 ק"ג בשר טחון מעורב (טלה ועגל)
1 כפית מלח אטלנטי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית תבלין לבשר טלה
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים, קצוצים דק
צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
4 צפייה בגלריה
מתכוני בשר של מסעדת מרינדו
מתכוני בשר של מסעדת מרינדו
(צילום: בועז לביא)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את המילוי - מערבבים את הבשר עם התבלינים, הבצל והפטרוזיליה ומחלקים לקציצות במשקל של כ-120 גרם לכל קציצה.
  2. מרכיבים את המנה - ממלאים כל פיתה בקציצה אחת, ומשטיחים אותה כך שתהיה מונחת בגובה אחיד בתוך הפיתה.
  3. משמנים את הפיתה משני צידיה בשמן זית, וצולים במחבת פסים או במנגל חם במשך כ-4 דקות מכל צד.
  4. הגשה - בעזרת סכין חדה, מחלקים את הפיתה לארבעה רבעים ומגישים לצד טחינה לבנה.

המבורגר דאבל קרנאץ'

קציצת ההמבורגר במתכון הבא עשויה מתערובת של עגל וטלה, ומוגשת בתוך לחמנייה עם ריבת בצל ובייקון טלה מעל.
המצרכים (ל-6-5 קציצות):
700 גר' בשר צוואר עגל, טחון גס (שימו לב: על הבשר לעבור את פעולת הטחינה פעם אחת בלבד)
300 גר' צוואר טלה, טחון גס (שימו לב: על הבשר לעבור את פעולת הטחינה פעם אחת בלבד)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס
1/3 כוס מי סודה קרים
1 בצל קצוץ ומטוגן
להגשה -
6-5 לחמניות עגולות להמבורגר, מחוממות מעט בגריל
עלי חסה שטופים היטב
6-5 עגבניות, פרוסות דק
6-5 מלפפונים חמוצים, פרוסים דק
6-5 בצלים סגולים, פרוסים דק
1 בצל לבן, קצוץ דק ומטוגן
רצועות בייקון טלה
200 גר' גבינת צ'דר כתומה
אופן ההכנה:
  1. מכינים את תערובת הקציצות - מערבבים היטב את כל מרכיבי הבשר עד לקבלת תערובת אחידה, ומחלקים לקציצות במשקל של 200 גרם כל קציצה. מניחים את הקציצות במקרר למנוחה של שעה.
  2. צולים את הקציצות - לאחר כשעה, מוציאים את הקציצות מהמקרר וצולים אותן על מחבת פסים או מנגל שחוממו מראש עד למידת הצלייה הרצויה.
  3. על מחבת משומנת, צולים את רצועות הבייקון במשך כ-2 דקות מעל צד.
  4. הרכבת המנה - על גבי לחמניית המבורגר שחוממה מעט על הגריל, מניחים 2 עלי חסה שטופים, 4 פרוסות עגבנייה, פרוסות ממלפפון חמוץ אחד, 5 טבעות של בצל סגול ואת קציצת ההמבורגר הראשונה.
  5. מוסיפים מעל 2 פרוסות של גבינת צ'דר, מניחים את הקציצה השנייה ומעליה שמים 2 פרוסות של בייקון טלה ובצל מטוגן (אם רוצים, אפשר להוסיף מעל גם תפוצ'יפס קראנץ').
  • המתכונים באדיבות מסעדת הבשר "מרינדו"
  • סייע בהכנת הכתבה: עידן טליאס ממבשלת ברזל
מנות נוספות של מסעדת "מרינדו" תוכלו לטעום באירוע "בירה בנמל", יריד הבירה הראשון שיתקיים בנמל עין גב ביום חמישי (12 בספטמבר) החל מהשעה 17:00. ביריד, ישתתפו מבשלות בוטיק מקומיות כמו בירה שושנע, בירה עמליה, בירה אלכסנדר, בירה נצרת, בירה אלכסנדר, בירה ברזל ועוד. ביריד גם יפעל מתחם אוכל רחוב ופוד טראק וייערכו הופעות חיות של להקות ישראליות.
הכניסה חופשית, האוכל והבירה - בתשלום. פרטים נוספים: תיירות עין גב - 04-6659800