
אסף גרניט מתארח במלון אלמא
(צילום: גיל יוחנן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
500
מ"ל
מים בטמפרטורה של 22 מעלות
למילוי:
2
יח'
בצל לבן, קצוץ
צרור
מנגולד, קצוץ
צרור
זעתר, מופרד לעלים
2
כפות
טימין, קצוץ
1/2
ק"ג
גבינת ברינזה עיזים או ג'בנה
1/2
ק"ג
פרמזן, מגורר
3
יח'
שיני שום
1
כף
סילאן
לבצק:
1
ק"ג
קמח לבן
100
מ"ל
שמן חמניה
30
גר'
סוכר
15
גר'
מלח
1 כפית
25
גר'
שמרים טריים
או 15 גר' שמרים יבשים (1 כף)
:רשימת קניות עבור המתכון
אסף גרניט מגיש: הקאדה של מחניודה
אופן ההכנה:
- מכינים את המילוי - מאדים את הבצל ואת השורש של המנגולד עד להזהבה.
- מוסיפים את העלים ומבשלים כ-10 דק נוספות.
- לאחר הבישול מצננים את המסה ומערבבים עם שאר המרכיבים, מתקנים תיבול עם מלח, ומקררים בצד.
- מכינים את הבצק - שמים במיקסר את הקמח, הסוכר, השמן והשמרים, ולשים במהירות בינונית. מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים ללוש.
- לאחר 8 דקות לישה מוסיפים את המלח, ולשים עוד 3-4 דקות. מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח כ-30 דקות.
- לאחר המנוחה מחלקים את הבצק לכדורים של 50 גרם כל אחד, מכסים, ונותנים לבצק לנוח כ-20 דקות.
- לאחר המנוחה פותחים את הכדורים ביד וממלאים במלית, מרטיבים מעט את הקצוות ומהדקים היטב.
- מחממים מחבת טפלון ומניחים את הקאדה. מטגנים כל צד כ-2-3 דקות, ומגישים.





