בשיתוף אסם נסטלה

התזונה המשפחתית שלנו מושפעת לא פעם מרצונות הילדים, יש ילדים שמוכנים לאכול רק מזונות בצבעים מסוימים, אחרים לא רוצים שדבר אחד ייגע בשני - גם לא הירקות בסלט - ויש מי שמעדיפים שכל יום נאכל בדיוק מה שאכלנו יום לפני ולפניו. משפחת סופר מכפר יונה, שזכתה בפעילות גולשים בה נתבקשו הקוראים לספר על האתגרים הקולינריים המשפחתיים, הגיעה לבשל עם רון יוחננוב, שף, סלוגר ומנחה סדנאות, ואורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום תזונה באסם נסטלה, במסגרת סדרת "מבשלים עם ילדים" בפרויקט "מתכון לחיים טובים", המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה.
3 צפייה בגלריה
הכנה משותפת של מנה שכולם יאהבו לאכול
הכנה משותפת של מנה שכולם יאהבו לאכול
אורלי פיינה, משפחת סופר ורון יוחננוב
טובה, האם, סיפרה שעילי בן ה-13 משחק כדורגל מגיל ארבע, ואף דובק בתפריט ללא אוכל מטוגן, דל בפחמימות ועשיר בירקות. ליה, הבת הגדולה, אוהבת את המטבח ונהנית להמציא מנות שונות ובעיקר להשתמש בבצקים להכנת פסטות ושאר מטעמים. הבעיה מובנת - איך מצליחים לנהל את ארוחות הבית בין כל בני הבית בצורה מאוזנת, ומכינים יחד ארוחה מזינה שעומדת בדרישות של כולם וגם טעימה כמובן?
יוחננוב ופיינה נענו לאתגר למצוא מנה שמתאימה לצרכי המשפחה ובעיקר הילדים, כדי שכל המשפחה תהנה ותהיה מרוצה - התוצאה: בול פתיתים ושווארמה מן הצומח בשילוב ירקות. מנה שיוצרת שילוב נכון של פחמימות, חלבונים וירקות לארוחה מאוזנת.
3 צפייה בגלריה
הכנה משותפת של מנה שכולם יאהבו לאכול
הכנה משותפת של מנה שכולם יאהבו לאכול
הכנה משותפת של מנה שכולם יאהבו לאכול

בול פתיתים, שווארמה מן הצומח וירקות

המרכיבים:
שקית פתיתים
כוס עדשים אדומות/ ירוקות
2 בצלים, פרוסים
שווארמה מן הצומח
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, פפריקה, כורכום, כמון, תבלין שווארמה
גרגרי חומוס
עגבנייה, חתוכה לקוביות (לפי כמות הסועדים)
מלפפון, חתוך לקוביות (לפי כמות הסועדים)
לימון
שמן זית
טחינה
3 צפייה בגלריה
הכנה משותפת של מנה שכולם יאהבו לאכול
הכנה משותפת של מנה שכולם יאהבו לאכול
בול פתיתים, שווארמה מן הצומח וירקות
אופן ההכנה:
  1. בסיר בעל תחתית עבה מטגנים בצל פרוס עד להזהבה.
  2. מוסיפים את העדשים, מתבלים במלח ופלפל ומכסים במים. מבשלים עד לריכוך חלקי כ-20 דקות.
  3. מוסיפים את הפתיתים לסיר, מערבבים היטב, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי. מבשלים כ-10 דק נוספות. מכסים ומצננים.
  4. במחבת מקפיצים עם בצל נוסף שווארמה מן הצומח, מתבלים בתבלינים שאוהבים ומטגנים עד שהשווראמה מן הצומח מוכנה.
  5. מרכיבים את המנה: מניחים בקערה פתיתים, שווארמה מן הצומח מעל, סלט ערבי קצוץ וטחינה מעל.

עוד דברים שכדאי לדעת:

  • שילוב קטניות בתפריט יכול להיות לעיתים מאתגר, יחד עם זאת לקטניות יתרונות תזונתיים רבים, הן עשירות בחלבון מצומח, ברזל סיבים ועוד רכיבים איכותיים ומזינים.
  • המתכון הנ"ל הוא דרך אידיאלית לשלב מזון חדש - קטניות - עם מזון מוכר, דוגמת פתיתים.
  • יתרון נוסף למנה: היא משלבת דגנים וקטניות שיחד מייצרים איכות טובה של חלבון מהצומח.
בשיתוף אסם נסטלה