
ביצים במטבוחה על לחם מתובל
(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
5 פרוסות עבות של לחם לבן או "אחיד", ללא הקרום הקשה
5 כפות שמן זית
5 שיני שום, כתושות
5 ביצים
מלח, פלפל שחור
3 כפות שמן
למטבוחה המהירה:
5 כפות שמן
3 שיני שום
8 עגבניות קלופות (אפשר משימורים), חתוכות לקוביות
1 כף רסק עגבניות
פפריקה חריפה
:רשימת קניות עבור המתכון
ביצים במטבוחה על לחם מתובל
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/1c2uveo7aההכנה
1. המטבוחה: מחממים במחבת את השמן. מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות. מוסיפים את העגבניות ואת רסק העגבניות ומבשלים על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, כ־30 דקות. מוסיפים את התבלינים ומסירים מהכיריים (אפשר להכין עד יומיים מראש, לאחסן במקרר ולחמם לפני השימוש).
2. בינתיים מחממים את התנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3. מניחים את פרוסות הלחם בתבנית. מערבבים את שמן הזית והשום ומברישים את פרוסות הלחם. אופים כמה דקות, עד שהלחם מזהיב. מוציאים.
4. מניחים את הלחם הקלוי בתוך המטבוחה והופכים, כך שיכוסה כולו ברוטב העגבניות. מוציאים ומניחים בצלחות הגשה.
5. מחממים מחבת נוספת ומכינים ביצי עין.
6. הרכבת המנה: מניחים על כל פרוסה כף נוספת מהמטבוחה, מניחים עליה ביצת עין ומגישים מיד.








