טיפ: אפשר להגיש את המנה בצלחת גדולה למרכז השולחן ואפשר לחלק מראש למנות אישיות.

דקיקוני פילו בקרם יוגורט ופירות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
6 דפי פילו (כ־1/2 חבילה), מופשרים או מצוננים
500 מ"ל יוגורט יווני 4% שומן לפחות
1/4 כוס דבש + 2 כפות להגשה
כ־300 גרם פירות העונה, לפי הטעם
:רשימת קניות עבור המתכון
בארבעה מרכיבים: דקיקוני פילו בקרם יוגורט ופירות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/1w6uk7tnfההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. פותחים שני דפי פילו ומניחים אותם בתבנית, זה על זה (כפי שהם, ללא שימון). אופים 13-10 דקות, עד שהם מזהיבים. מוציאים ואופים באותו אופן את הדפים הנותרים.
3. שוברים את הדפים האפויים לחתיכות לא אחידות בגודלן (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור בקופסה אטומה).
4. מערבבים את היוגורט עם רבע כוס הדבש (אפשר להכין עד יום מראש).
5. הרכבת המנה וההגשה: יוצרים בצלחת (או בצלחות הגשה אישיות) שכבות של פילו, יוגורט ופירות. מזליפים מעט דבש על המנה המוכנה ומגישים מיד.








