
דג במחבת עם חסה ואפונה
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1 כף שמן זית
4-3 עלי חסה
1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים
2-1 פילטים של דג לבן (לברק, דניס, בורי, בס וכדומה)
2 שיני שום, קלופות ופרוסות
1/2 כוס אפונה טרייה או מוקפאת, מופשרת ומסוננת
2 כפות מיץ לימון
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
מלח, פלפל שחור
להגשה: שמן זית
:רשימת קניות עבור המתכון
דג במחבת עם חסה ואפונה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/2r8f6b5n4 ההכנה
1. משמנים היטב מחבת בשמן הזית. מניחים בה את עלי החסה, יוצקים עליהם את המים ומניחים את הדג, כשהצד עם העור פונה מטה. מפזרים את השום והאפונה, יוצקים את מיץ הלימון, מפזרים את קליפת הלימון ומוסיפים מלח ופלפל.
2. מכסים את המחבת ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה־בינונית ומבשלים עוד 13-10 דקות, עד שהדג לבן ועשוי.
3. יוצקים על הדג מהנוזלים שהצטברו במחבת ומעבירים את המנה לצלחת הגשה. מזלפים מעט שמן זית ומגישים חם.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.








