שימו לב: זמני ההכנה במתכון מתייחסים לשימוש בחומוס שהושרה ובושל מראש.
טיפ: איך מבשלים חומוס? משרים אותו בקערת מים כ־10 שעות ומסננים. מעבירים לסיר, מכסים במים טריים, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה, עד התרככות (אפשר להכין עד יומיים מראש או להכין מראש ולשמור במקפיא).
מה עוד הרווחנו: חומוס הוא קטנית שידועה ביכולת שלה לספוח כולסטרול וסוכר. כך היא מאפשרת איזון של הרמות שלהם בדם.

מג'דרה של בורגול, חומוס ותרד
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
5 כפות שמן זית
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 1 כוסות בורגול
1 כוס גרגירי חומוס מבושל (בבישול ביתי, מהקפאה או משימורים)
200 גרם עלי תרד בייבי
1/2 כוס שמיר או פטרוזיליה קצוצה
1/2 1 כוסות מים רותחים
1/2 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור
1/2 כוס נענע קצוצה
:רשימת קניות עבור המתכון
מג'דרה בורגול, חומוס ותרד
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/3r3fd6mglההכנה
1. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל הירוק כדקה. מוסיפים את הבורגול ואת החומוס ומערבבים. מוסיפים גם את התרד והשמיר (או הפטרוזיליה) ומערבבים.
2. יוצקים את המים הרותחים, מוסיפים את הכורכום, מלח ופלפל ומערבבים פעם אחת. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־20 דקות בלי לערבב, עד שכל הנוזלים נספגים. מסירים מהכיריים, מוסיפים את הנענע ובעזרת מזלג מאווררים את התבשיל ומערבבים בו את הנענע. סוגרים את הסיר וממתינים כחצי שעה. מגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
פורסם לראשונה: 14:22, 01.12.25








