
צ'יקן קארי עם חצילים
(צילום וסגנון: מילי אליהו)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
5-4 כרעי עוף
2 חצילים בינוניים
1/2 כוס שמן קנולה + אפשרות לעוד
1 בצל גדול, קלוף ופרוס לעיגולים
2 פחיות (800 גרם) קרם קוקוס 17%-15% שומן
2 שיני שום, קלופות וכתושות
1 כף מחוקה אבקת כורכום
1/4 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
8-6 עלי מנגולד, חתוכים גס
אפשרות להגשה: עלי פטרוזיליה
:רשימת קניות עבור המתכון
צ'יקן קארי עם חצילים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/9niebs0sgההכנה
1. חותכים את החצילים לקוביות בגודל כ־3 סמ"ר. יוצקים 1/4 כוס מהשמן למחבת רחבה ועמוקה ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את החצילים ומטגנים אותם מכל הצדדים (אם צריך, מוסיפים עוד שמן). מעבירים את החצילים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
2. מוסיפים למחבת את 1/4 כוס השמן הנותרת. מניחים בה את כרעי העוף כך שצד העור יפנה מטה. מטגנים 8-7 דקות, עד שהעור חרוך. הופכים ומטגנים עוד 8-7 דקות. מוסיפים שמן לפי הצורך. מעבירים את הכרעיים לצלחת.
3. מוסיפים למחבת (כפי שהיא) את עיגולי הבצל. מפרידים אותם לטבעות ומטגנים עד שהבצל שקוף. מחזירים את החצילים ואת העוף למחבת ומטגנים יחד עוד 3-2 דקות.
4. מוסיפים את קרם הקוקוס, את השום ואת התבלינים. מבשלים תוך ערבוב עדין כדקה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים, ללא כיסוי, 25 דקות.
5. מוסיפים את עלי המנגולד ומבשלים עוד 10 דקות. מסירים מהכיריים. אם רוצים, מוסיפים פטרוזיליה. מגישים חם.
- איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר.
פורסם לראשונה: 17:48, 22.12.25








