ארוחה לבריכה

בלי להתקרב למזנון: ארטיק-שניצל, פלאפל ירקות אפוי ועוד מנות מעולות לבריכה או לים

אין כמו בילוי במים כדי לפתוח את התיאבון. טליה הדר יצאה עם הילדים ולקחה איתה נשנושים קטנים וחכמים, שטעים לאכול גם כשהם קרים (כולל טריקים קטנים שיהפכו את הבילוי למושלם)

פורסם: 07.06.21 , 07:51
טיפים לאירוח שטח מושלם, בפיקניק, בבריכה או בים:
  • קוביות קרח שמוסיפים לקופסאות הירקות והפירות החתוכים, שומרות עליהם קרירים ורעננים.
  • שיפודונים ומזלגונים מסייעים לילדים לאכול גם כשהידיים מלאות חול.
  • מזלגות וכפות חד־פעמיים אפשר לסמן מראש בבית בוואשי־טייפ צבעוני, כדי שכל אחד ידע מה הכלי שלו.
  • בקבוק מים שהוקפא מראש עם פירות חתוכים יבטיח לכם מים קרים, טעימים ובריאים.
  • כלי הגשה רב־פעמיים, קלי משקל ובלתי שבירים יאפשרו לכם להגיש בסטייל וגם לשמור על הסביבה.

פלאפל ירקות אפוי

קציצות שהילדים ישמחו לנשנש עם קיסמים או מזלגונים. הן טעימות גם בטמפרטורת החדר וגם כשהן קרות, והולכות נהדר לצד ירקות טריים וטחינה.
7 צפייה בגלריה
פלאפל ירקות אפוי
פלאפל ירקות אפוי
פלאפל ירקות אפוי
(צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
המרכיבים (כ־35 כדורונים)
  • 2 גזרים, קלופים
  • 1 קישוא גדול, בקליפתו
  • 1 בצל גדול, קלוף
  • 1 שן שום
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים או משומרים ומסוננים
  • 1/2 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה (קוואקר)
  • 1 ביצה
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (רצוי ללא אלומיניום)
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • להברשה: 1 כף שמן זית או תרסיס שמן זית
  • לציפוי: 2 כפות פירורי לחם, מלח גס
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. מגררים במגררת דקה את הגזרים, הקישוא, הבצל והשום. סוחטים אותם היטב מנוזלים ומניחים בקערה.
3. שמים את גרגירי החומוס בקערית ומועכים בעזרת תחתית של כוס (אפשר גם במעבד מזון אבל חבל ללכלך אותו – הם רכים). מוסיפים לקערת הירקות ומערבבים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.
4. בידיים רטובות יוצרים מהעיסה כדורים קטנים בקוטר כ־2 ס"מ ומניחים בתבנית. מברישים את הכדורים במעט שמן זית, ובוזקים עליהם את פירורי הלחם ומעט מלח גס.
5. אופים 30-25 דקות, עד שהמעטה החיצוני מתקשה מעט (הכדורים יהיו עדיין רכים וזה בסדר – הם יתקשו בצינון). מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 4 ימים.
  • טיפ: לגרסה טבעונית מחליפים את הביצה בכף אחת נוספת של טחינה גולמית.
  • טיפ: לתוספת קראנצ'יות אפשר לגלגל את הכדורים בפירורי לחם לציפוי מלא.

אצבעות גבינה

מאפים קטנטנים עם גבינה שתמיד יש בבית, קלים להכנה ומתחסלים במהירות הבזק. מומלץ להכין מראש כמות כפולה!
7 צפייה בגלריה
אצבעות גבינה
אצבעות גבינה
אצבעות גבינה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
המרכיבים (כ־50 יחידות)
  • 1/2 חבילה (כ־300 גרם) בצק פילאס, מופשר
למלית
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה, אחוזי שומן לפי הטעם
  • 3-2 כפות פתיתי מוצרלה או גבינה צהובה מגוררת או גבינה בולגרית מפוררת
  • 1 כפית שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • להברשה: ביצה טרופה
  • לקישוט: כ־2 כפות זעתר, כ־2 כפות שומשום
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
2. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים.
3. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, מקמחים אותו קלות ופותחים עליו את הבצק. מורחים את המלית בשכבה דקה ואחידה על כל שטח הבצק.
4. חוצים את הבצק לרוחבו, ליצירת שתי רצועות ארוכות ברוחב כ־10 ס"מ. מקפלים בכל אחת מהרצועות את שתי הצלעות הארוכות פנימה, כך שהשוליים נפגשים במרכז ונוצרת רצועה ברוחב כ־5 ס"מ. הופכים את הבצק כך שקו הקיפול יפנה מטה. מברישים אותו בביצה וזורים בנדיבות שומשום, זעתר או את שניהם. חותכים את שתי יחידות הבצק, בגלגלת פיצה או בסכין חדה, לרצועות ברוחב כ־1 ס"מ. מפרידים ביניהן ליצירת מרווחים קטנים.
5. אופים 25-20 דקות, עד שאצבעות הגבינה מזהיבות. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 5 ימים.
  • טיפ: לשדרוג, הוסיפו למלית כף זעתר או מעט גבינת פרמזן מגוררת דק.

ארטיק־שניצל

שניצלונים קטנים שטעימים גם כשהם קרים, במיוחד לצד ירקות, עם פטנט שמקל את האכילה בשטח. אל תשכחו לארוז גם כלי קטן לקטשופ (או לרטבים אחרים).
7 צפייה בגלריה
ארטיק-שניצל על מקל
ארטיק-שניצל על מקל
ארטיק-שניצל על מקל
(צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
המרכיבים (כ־50 יחידות)
  • 1/2 קילו פילטים של חזה עוף
לבלילה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות מים
  • 1/2 כפית דבש
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור טחון
לציפוי
  • 1 כוס (100 גרם) פירורי לחם
  • 1/2 כוס (50 גרם) שומשום
  • 1/4 כפית מלח גרוס
  • מעט שמן זית להברשה או להתזה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. מנקים את העוף מגידים, וחותכים לחתיכות באורך 5-4 ס"מ.
3. הבלילה והציפוי: שמים בקערה את כל מרכיבי הבלילה וטורפים לאיחוד. שמים בצלחת שטוחה את כל מרכיבי הציפוי ומערבבים.
4. טובלים את נתחי העוף בבלילה מכל הצדדים, ואחר כך בציפוי. מניחים בתבנית. מברישים או מתיזים עליהם מעט שמן זית.
5. אופים 30-25 דקות, עד שהשניצלונים מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון. משפדים את הנתחים על קיסם או שיפוד. מגישים.
  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 4 ימים.
  • טיפ: אפשר להוסיף כף־שתיים של קטשופ לבלילה (ולחסוך את הצורך בקטשופ בחוף הים).

סלט פסטה קר וירקרק

פשוט להכנה, טעים, מזין ומתאים לשינוע ולהגשה גם בשמש החמה. מומלץ לארוז מראש בקערה עם מכסה, ולאכול ביחד ישירות מהקערה במזלגות במבוק.
7 צפייה בגלריה
סלט פסטה ירקרק
סלט פסטה ירקרק
סלט פסטה ירקרק
(צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
המרכיבים (5-4 מנות)
  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה, מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 2 ראשי ברוקולי טרי או 8-6 יחידות ברוקולי מוקפא
  • 1 כוס אפונת גינה מוקפאת
  • 5 כפות גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 4-3 כפות ממרח פסטו
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • אפשרות: 1/4 כפית קליפת לימון מגוררת
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. חולטים את הברוקולי והאפונה: שמים את הירקות בכלי מתאים, יוצקים עליהם מים רותחים וממתינים כ־5 דקות. אם משתמשים בברוקולי מוקפא, מבשלים יחד עם האפונה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח. מניחים כ־5 דקות.
2. מסננים את הברוקולי, מייבשים ומעבירים לקערה. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הסלט ומערבבים היטב. מגישים.
  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 4 ימים.
  • טיפ: לילדים שלא אוכלים "ירוקים" מכינים בצד מנה ללא ממרח הפסטו. מוסיפים לה מעט מלח.

ללא גלוטן: מיני־מיני־פנקייק קינמון ושקדים

אם לפירות שלכם משעמם בים לבד - הוסיפו להם את החטיפים הקטנטנים והטעימים הללו, שירימו להם.
7 צפייה בגלריה
ללא גלוטן: מיני-מיני-פנקייק שקדים וקינמון
ללא גלוטן: מיני-מיני-פנקייק שקדים וקינמון
ללא גלוטן: מיני-מיני-פנקייק שקדים וקינמון
(צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
המרכיבים (כ־100 יחידות)
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
  • 3 כפות (30 גרם) קורנפלור
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 4 כפות גדושות (40 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כף גדושה (15 גרם) קינמון טחון
  • 1 כף אבקת אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב, רגיל או צמחי
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לשימון המחבת: שמן קנולה, חמאה או שמן קוקוס
  • להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. שמים בקערה את השקדים הטחונים, הקורנפלור, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה, אבקת הסוכר, הקינמון ואבקת הפודינג ומערבבים. מוסיפים את החלב, הביצים ותמצית הווניל וטורפים לעיסה אחידה. מעבירים את העיסה לבקבוק לחיץ או לשקית זילוף שגוזרים בה חור קטנטן.
2. משמנים את המחבת ומחממים על להבה בינונית. כשהמחבת חמה, מנמיכים מעט את הלהבה ויוצקים למחבת תלוליות קטנטנות מהעיסה. מטגנים כחצי דקה, עד שמופיעות בועות. הופכים ומטגנים עוד כמה שניות. מוציאים לצלחת. מכינים כך את כל הפנקייקים, במידת הצורך משמנים שוב את המחבת. בוזקים אבקת סוכר. מגישים.
  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 4 ימים.

בונוס: מים בטעמים תוצרת בית

7 צפייה בגלריה
מים בטעמים, תוצרת בית
מים בטעמים, תוצרת בית
מים בטעמים, תוצרת בית
(צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
  • בחרו בקבוקים עם פייה רחבה כדי שתוכלו להכניס (ולהוציא) את התוספות בקלות (אפשר למחזר בקבוקי זכוכית של עגבניות מרוסקות ופסאטה)
  • התאימו שילובי פירות מעניינים, למשל: רצועות מלפפונים ועיגולי לימון, חצאי ענבים בשני צבעים, או משולשי אבטיח צרים ונענע.
  • אם אתם מקפיאים, מלאו מים עד כ־3/4 מגובה הבקבוק - כדי שלא יתפוצץ. כך גם תוכלו להוסיף עוד מים במהלך הבילוי.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.