טיפ: כיף להגיש את המנה עם רוטב לטבילה או לזילוף: ערבבו 1 גביע שמנת חמוצה עם 4 כפות עירית קצוצה ו־1 מלפפון חמוץ קטן, קצוץ דק־דק. מוכן.

פיש אנד צ'יפס בתנור
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לצ'יפס:
5
תפוחי אדמה
2
בטטות
2-3
כפות
שמן זית
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה
אפשרות
אבקת שום
אפשרות
לפיש:
800
גרם
סלמון, חתוך לרצועות ברוחב 2-3 ס"מ
1/2+3/4
כוס
קמח
1/4
כוס
קורנפלור
35 גרם
1/2
כפית
אבקת אפייה
1/2
כפית
אבקת סודה לשתייה
1
כפית
פפריקה מתוקה או מעושנת
1/2
כפית
כורכום
3/4
כוס
משקה סודה קר או מים קרים
180 מ"ל
2
כפות
חומץ
:רשימת קניות עבור המתכון
אפוי: פיש אנד צ'יפס בתנור
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/b1gmqwxe11gההכנה (5-4 מנות)
1. מחממים את התנור ל־250 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
2. הצ'יפס: קולפים את תפוחי האדמה והבטטות. חותכים את תפוחי האדמה למקלות דקים בעובי 3/4 ס"מ ואת הבטטות למקלות קצת יותר רחבים, בעובי 1 ס"מ. מעבירים לקערה, מוסיפים את שמן הזית והתבלינים ומערבבים לציפוי אחיד. מעבירים לתבנית ומפזרים בשכבה אחת.
3. צולים כ־20 דקות, עד שתפוחי האדמה והבטטות מתחילים להזהיב.
4. בינתיים, מכינים את הפיש: טובלים את נתחי הדג בחצי כוס הקמח ומנערים. מניחים בצד.
5. שמים בקערה את יתרת הקמח (3/4 כוס), הקורנפלור, אבקות האפייה והסודה והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הסודה (או המים) והחומץ ומערבבים רק עד לקבלת בלילה – גם אם יש בה עדיין קצת גושים (חשוב לא לערבב יותר מדי).
6. לאחר כ־20 דקות צלייה, מוציאים את התבנית מהתנור. מזיזים את תפוחי האדמה והבטטות לצד, כך שיתפנה מקום בתבנית. טובלים כל נתח דג בבלילה, מנערים קלות מעודפים ומניחים בחלק הריק של התבנית.
7. מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד כ־5 דקות, עד שהמעטפת אפויה והדג עשוי. מוציאים ומגישים חם, מומלץ לצד רוטב (ראו טיפ).
- איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה, אבל אפשר לשמור שאריות עד 3 ימים, במקרר.








