תכף חנוכה, ואפשר בהחלט לחגוג גם בלי טיגון ובלי שמרים. הגלילות האלה מזכירות לי את המתוקים של פעם - שילוב מנצח של שוקולד וקוקוס, בלי אפייה, ועם אפקט סופר־מרשים שמתקבל בחיתוך. הן מתאימות כמתנה מתוקה או כנשנוש מהמקרר, ויהיו בכל מקרה תוספת יפה לשולחן החג.
טיפים:
- כדאי ליצור את הרולדה כשתערובת הקקאו עדיין מעט חמימה וגמישה. כך יתקבל גלגול יפה והדוק, בלי סדקים.
- לגרסה ללא אלכוהול, מחליפים את הברנדי בחלב או במים.
- אפשר להוסיף לקוקוס כף קקאו לקבלת תערובת חומה או תמציות טעם וצבעי מאכל.

רולדת שוקולד-קוקוס
(צילום: שרית נובק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לשכבת השוקולד:
200 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה
1/4 כוס אבקת קקאו
1/2 כוס סוכר
1 כפית קפה נמס
1 כף ברנדי
1/4 כוס מים
לשכבת הקוקוס:
200 גרם קוקוס טחון
150 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
:רשימת קניות עבור המתכון
רולדת קוקוס שוקולד נוסטלגית עם טוויסט עדכני
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/b1jw00k611zgההכנה
1. שכבת השוקולד: מפוררים את הביסקוויטים לפירורים דקים (אפשר לטחון במעבד מזון).
2. שמים בסיר את החמאה, הקקאו, הסוכר, הקפה, הברנדי והמים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מבשלים עד שכל החמאה נמסה. יוצקים על פירורי העוגיות, מערבבים ומצננים מעט.
3. שכבת הקוקוס: מערבבים היטב את הקוקוס, אבקת הסוכר, החמאה והווניל לתערובת פירורית אחידה.
4. חוצים את תערובת השוקולד לשניים. מניחים מחצית אחת בין שני ניירות אפייה ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מסירים את הנייר העליון ומפזרים על שכבת השוקולד מחצית מפירורי הקוקוס. מהדקים בידיים לשכבה אחידה שתכסה כמעט את כל מלבן השוקולד, אך משאירים שוליים נקיים ברוחב 3-2 ס"מ לאורך אחת הצלעות הארוכות. מגלגלים לרולדה הדוקה. מכינים באותו האופן את המחצית השנייה.
5. מכניסים למקרר להתייצבות, לכשעתיים. מוציאים ופורסים לפרוסות.
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"








