שף
שף
לראש השנה: טופו בטעם דבש וחרדל

טופו בטעם חרדל ודבש

כמה דקות של עבודה ויש מנה טבעונית וגם קלאסית לשולחן החג. שקמה יעקבי נותנת את הזווית שלה לפרויקט ראש השנה של נבחרת המשפיעניות של שף

פורסם:
המנה המשפחתית שלי: חשוב לי שעל שולחן החג של העוקבות שלי ובכלל, תהיה מנה מסורתית טבעונית, שלא נופלת מהמקור, לא בטעם, לא במרקם ולא באיכות.
החלטות לשנת תשפ"ד: לתרגל פרופורציות ביום־יום ולתת משקל לדברים החיוביים באותה מידה שאני נוטה, בטבעיות, לתת לדברים הפחות חיוביים.
מאחלת לשנה החדשה: זרימה ומרחב.



המרכיבים (4–5 מנות)
  • 600 גרם טופו קשה פרוס לפרוסות עבות
  • 4 כפות שמן זית
לרוטב
  • 1/4 כוס מים
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 1/4 כוס סילאן
  • 1 כף גדושה חרדל גרגירים
  • 1 כף גדושה חרדל חלק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח, פלפל לפי טעם
לתוספות
  • חופן גדוש קשיו טבעי
  • חופן גדוש בצל מטוגן, תוצרת בית או מיובש
ההכנה
1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערית, מערבבים היטב ומניחים בצד.
2. הטופו: במחבת רחבה, מחממים 3-2 כפות משמן הזית. מוסיפים את פרוסות הטופו ומטגנים עד שהן צרובות וזהובות משני הצדדים. יוצקים עליהן את הרוטב, מכסים את המחבת ומשקשקים אותה מעט. מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה־בינונית.
3. מוסיפים למחבת את הקשיו והבצל המטוגן ומערבבים מעט. מכסים ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים חם, אפשר על אורז.

טיפים:
  • מומלץ לשלב בין המייפל לסילאן, אבל אפשר גם להשתמש רק באחד מהם. בנוסף, אפשר להפחית עד מחצית מהכמות שלהם.
  • לתוספת חריפות ועניין, הוסיפו פרוסות של פלפל צ'ילי אדום.
  • במקום טופו, אפשר להכין את המנה עם פרוסות בטטה, המנה תהיה מתקתקה וחגיגית.

  • שקמה יעקבי היא בלוגרית, משפיענית רשת ויוצרת תוכן קולינרי־טבעוני. אינסטגרם וגם טיקטוק: tivoneat
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button