פשטידת ספגטי
כשר
צמחוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
פשטידת ספגטי
(צילום: שרית גופן)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מחבת בקוטר 24-22 ס"מ
250
גרם
ספגטי (מספר 8 או כל סוג אחר)
3
ביצים
500
מ"ל
שמנת מתוקה (2 מכלים)
250
גרם
גבינת פטה, מגוררת
2
שיני שום, קלופות וכתושות
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט מגורר
לטיגון:
75
מ"ל
שמן זית או שמן קנולה (5 כפות)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה:
1. מבשלים את הספגטי לפי הנחיות היצרן. מסננים ומניחים בצד.
2. שוברים את הביצים לקערה וטורפים אותן היטב. מוסיפים את השמנת, הגבינה, השום והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הספגטי ומערבבים קלות, לעיטוף בבלילה.
3. מחממים את השמן במחבת. יוצקים את תכולת הקערה ומיישרים. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומטגנים כ־45 דקות (אין צורך להפוך), עד שהפשטידה יציבה גם במרכזה. מסירים מהכיריים.
4. מעבירים את הפשטידה לצלחת. מגישים חם או קר.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
  • טיפ: אם הפשטידה מוגשת כמנה עיקרית, היא תספיק ל־5-4 אנשים.
  • טיפ: מעדיפים תנור? אין בעיה: עקבו אחר ההוראות ובמקום לבשל במחבת, אפו בתבנית משומנת, 35–40 דקות בתנור שחומם ל־170 מעלות.