חביתה מגולגלת במילוי גבינת זיתים וירקות
כשר
חלבי
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
15 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
חביתה מגולגלת במילוי גבינת זיתים וירקות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
3
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
6 כפות שמן זית
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
1 עגבנייה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנטנות
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
3 ביצים
מלח, פלפל שחור
1 קופסה גבינת שמנת זיתים 5% שומן ומעלה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מחממים 3 כפות משמן הזית במחבת, מוסיפים את קוביות הפלפלים ומטגנים כדקה וחצי. מוסיפים את העגבנייה, מערבבים ומסירים מהכיריים. מעבירים למסננת ומניחים לצינון.
2. כשהירקות צוננים מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים בעדינות.
3. מחממים מחבת קטנה (מומלץ בקוטר כ־15 ס"מ) ומוסיפים כף משמן הזית. טורפים את אחת הביצים, מוסיפים מעט מלח וכחצי כף מהירקות וטורפים שוב. יוצקים למחבת ומטגנים משני הצדדים לחביתה יציבה. מוציאים לצלחת. מכינים באותו אופן את שתי הביצים הנוספות.
4. מערבבים בקערה את הגבינה עם יתרת הירקות. מניחים ככף גדושה מהגבינה לאורך כל חביתה ומגלגלים לגליל. מגישים מיד.