.

סטייק פורטובלו עם גבינה ואגוזים מתובלים
כשר
חלבי
זמן הכנה
0 דקות
זמן כולל
0 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
סטייק פורטובלו עם גבינה ואגוזים מתובלים
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
פטריות פורטובלו גדולות
1 כף
שמן זית
מלח, פלפל
חופן
עלי רוקט או עלי בייבי
5-4 פרוסות
גבינת פטה, אחוזי שומן לפי הטעם
(כ־150 גרם)
1/2
בצל סגול קטן, פרוס
אפשרות להגשה: קליפת לימון מגוררת, שמן זית
לאגוזים:
חופן
אגוזי פקאן טבעיים
1 כף
מייפל או דבש
1/2 כפית
מלח גרוס
לרוטב:
1 כף
חומץ בלסמי
2 כפות
שמן זית
1 כפית
טחינה גולמית
1 כפית
דבש
2 כפות
מיץ לימון
2 כפות
מים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מסירים את רגלי הפטריות (אין בהן צורך). מחממים את שמן הזית במחבת עבה (מומלץ מחבת פסים). צולים את הפטריות 3-2 דקות מכל צד, לקבלת סימני צריבה. מעבירים לצלחת ומתבלים במלח ובפלפל (אפשר להכין עד 3 ימים מראש).
2. האגוזים: מערבבים את האגוזים והמייפל (או הדבש), לציפוי מלא. מחממים מחבת ומקפיצים אותם 3-2 דקות. מסירים מהכיריים, מוסיפים מלח ומניחים לצינון מלא (אפשר להכין עד שבוע מראש).
3. הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו (אפשר להכין עד 3 ימים מראש).
4. הרכבת המנה: מערבבים את עלי הרוקט (או הבייבי) עם כף מהרוטב ומניחים בצלחת ההגשה. מניחים עליהם לסירוגין, בחפיפה קלה, את הפטריות ופרוסות הגבינה. מניחים סביבם את הבצל. קוצצים את האגוזים ומפזרים על המנה. אם רוצים, מוסיפים קליפת לימון מגוררת ומעט שמן זית. מזליפים את יתרת הרוטב, מוסיפים מלח ופלפל ומגישים.
  • טיפ 1: אפשר להפוך את המנה לסלט: פשוט חותכים בהתאם את הפטריות הצלויות ואת הגבינה.
  • טיפ 2: במקום להקפיץ אגוזים, אפשר להשתמש באגוזים מסוכרים או פשוט לפזר אגוזים טבעיים.