
קציצות דגים וחומוס
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
אפשרות להגשה: מיץ לימון
לקציצות:
1 קילו פילה דג לבן טחון (הליבוט, סול, קוד, בקלה, ואפשר גם לערבב)
1/2 כוס פירורי לחם
1 כפית שמיר יבש
1 כפית אורגנו יבש
2 שיני שום, קלופות וכתושות
1 ביצה
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לטיגון: 1/4 כוס שמן קנולה
לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
2 שיני שום, קלופות וקצוצות
5 עגבניות, מגוררות או 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
1 כוס מים
מלח, פלפל שחור
300 גרם גרגירי חומוס, מבושלים, מופשרים או משומרים (מסוננים ושטופים היטב)
:רשימת קניות עבור המתכון
קציצות דגים וחומוס
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/byeui11kuglההכנה (כ־25 קציצות)
1. הקציצות: שמים בקערה את כל מרכיביהן ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מכסים ומאחסנים במקרר כשעה, לספיגת טעמים.
2. צרים מהעיסה קציצות קטנות.
3. יוצקים למחבת רחבה את השמן ומחממים על להבה בינונית. ממלאים את המחבת בקציצות ומטגנים 3-2 דקות מכל צד (הקציצות יישארו עדיין לבנות וזה בסדר). מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
4. הרוטב: יוצקים את שמן הזית לסיר ומחממים. מוסיפים את הפפריקה והשום, מערבבים ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את העגבניות ואת רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את המים, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החומוס ומבשלים על להבה בינונית כ־15 דקות.
5. מכניסים את הקציצות לסיר בזהירות. מטים את הסיר בעדינות כדי שהקציצות יכוסו ברוטב. מכסים ומבשלים כ־15 דקות. מסירים מהכיריים. אם רוצים, יוצקים על הקציצות מעט מיץ לימון טרי. מגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
- איך מכינים מראש? עד יומיים לפני ההגשה. שומרים במקרר. מחממים על להבה בינונית (ואפשר גם לאכול קר).








