כשהייתי סטודנטית בניו יורק גרתי במערב שכונת הארלם. האוכלוסייה הייתה ערבוב של אפרו־אמריקנים, היספאנים וסטודנטים כמוני. אחד הדברים היפים שקרו כתוצאה מכך הוא סצנה של אוכל מקומי ששילב בין "סול־פוד" מדרום ארצות הברית ובין נגיעות לטיניות. לכן, בכל פעם שהייתי יוצאת מהרכבת בסוף היום, הייתי פוגשת את מנגינת ה"צ'ורוס! צ'ורוס!” מהדוכן בפינת רחוב 135 וברודוויי.
מאז אני אוהבת מאוד צ'ורוס ומכינה אותם לחנוכה. זה ביס טעים, גאוני בכך שהוא פשוט אבל לא פשוט מדי. השנה חשבתי שנכון לתת להם טוויסט הן בצורה – להפוך אותם למיני (הם נראים כמעט כמו עוגיית מדלן) והן בטעם – כשהכנתי אותם על בסיס חמאה חומה אגוזית ועשירה.

מיני צ'ורוס
(צילום: ליאור משיח)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
60 גרם חמאה
קורט מלח
240 מ"ל מים
15 גרם סוכר
120 גרם קמח לבן
1–2 ביצים
1 כפית מחית או תמצית וניל
לטיגון: שמן
לציפוי: 100 גרם סוכר + 10 גרם קינמון טחון
להגשה: ריבת חלב
:רשימת קניות עבור המתכון
החטיף המושלם לחנוכה: מיני צ'ורוס
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/byqctksmzxההכנה
1. בסיר או במחבת רחבה ממיסים את החמאה. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהיא מבעבעת מאוד ומוצקי החלב שבה מתקרמלים (ניחוח אגוזי יציף את החלל). מכבים את האש, מוסיפים מלח, מים וסוכר ומערבבים היטב.
2. מדליקים שוב את האש, בלהבה נמוכה. מביאים את התערובת לרתיחה עדינה. מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ, עד שמתקבל בצק אחיד ורך. ממשיכים לערבב עד שהוא יבש. מסירים מהאש ומעבירים לקערת ערבוב או לקערת מיקסר. מניחים לצינון 10–15 דקות.
3. מוסיפים ביצה ומערבבים היטב (ידנית או במערבל עם וו גיטרה). אם הבצק עדיין יבש ולא במרקם קל למריחה, מוסיפים עוד ביצה ומערבבים היטב.
4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן.
5. מחממים בסיר שמן לטיגון (190-160 מעלות). מערבבים את הסוכר והקינמון ומניחים בצד.
6. חותכים ניירות אפייה לריבועים לא גדולים ומזליפים על כל אחד מהם 6–8 מיני־צ'ורוס.
7. כשהשמן חם, מכניסים לסיר בכל פעם 2–3 ניירות אפייה, עם המיני־צ'ורוס שעליהם. לאחר כמה שניות, מושכים במלקחיים את הניירות החוצה. מטגנים את המיני־צ'ורוס עד להזהבה אחידה משני הצדדים. מוציאים ומעבירים לציפוי בסוכר־קינמון.
8. מגישים עם ריבת חלב. בתיאבון!
מיני צ'ורוס של ליאור משיח
(צילום: ליאור משיח)
- ליאור משיח היא קונדיטורית ויוצרת תוכן, כותבת הבלוג "ליאורו'ש". בלוג: Lioroooosh.com, אינסטגרם: lioroooosh
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"










