הוא צבעוני, מרענן, קליל וטעים במיוחד, ומה שכיף בו זה שאפשר לשחק עם המרכיבים שלו לפי מה שאוהבים. הסלמון הצלוי מושרה במרינדה שמבוססת על רוטב סויה קיקומן איכותי ועשיר שמקורו ביפן. בתוספת דבש וג'ינג'ר מדובר בתוספת המושמת לסלט.
טיפים:
- אני אוהבת לצלות את הסלמון בחלקו העליון של התנור כך שייצרב טוב.
- הבסיס לסלט הוא חסה, נענע, בצל סגול ומלפפונים. את שאר הירקות אפשר להחליף במה שרוצים.
- אני משתמשת באדממה קפוא ומפשירה אותו בקצת מים לפני השימוש, ללא בישול.

סלט סלמון קיצי
(צילום: רוני כהן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לסלמון:
400 גרם סלמון, חתוך לקוביות
5 כפות רוטב סויה קיקומן
1 כף גדושה דבש
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
לרוטב לסלט:
1 לימון סחוט
2 כפות רוטב סויה קיקומן
1/2 כפית דבש
לסלט:
חופן עלי חסה
4 גבעולי נענע
4 גבעולי כוסברה
6 צנוניות
2 מלפפונים או 8 מיני מלפפונים
נבטים מכל סוג שאוהבים
1/2 כוס פולי אדממה
1 בצל סגול קטן
חופן אפונת שלג
מעט שומשום
:
ההכנה
1. הסלמון: מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. מערבבים בקערה את רוטב הסויה של קיקומן, הדבש והג'ינג'ר. מוסיפים את קוביות הסלמון ומערבבים היטב.
3. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כרבע שעה.
4. הרוטב לסלט: מערבבים את רוטב הסויה של קיקומן ואת שאר המרכיבים בקערה גדולה.
5. הסלט: חוצים את הבצל, פורסים כל מחצית לפרוסות דקות. מעבירים לקערה עם הרוטב.
6. פורסים את המלפפונים והצנוניות לעיגולים דקים ומוסיפים לקערה.
7. גוזרים את החלק העליון של תרמילי אפונת השלג ומוסיפים לקערה.
8. מפרידים את עלי הנענע והכוסברה מהגבעולים ומכניסים לקערה.
9. מוסיפים את האדממה לקערה ומערבבים היטב.
10. לסיום, מוסיפים את עלי החסה והנבטים ומערבבים קלות.
11. מעבירים את הסלט לקערת הגשה. מניחים עליו את הסלמון ומפזרים מעט שומשום.
- רוני כהן היא בלוגרית אוכל. אינסטגרם: ronis_recipes
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"
פורסם לראשונה: 09:37, 22.07.25







