מש היא קטנית מיוחדת, שממנה נובטים הנבטים המכונים "נבטים סיניים" – אותם מקלונים פריכים ועסיסיים. כקטנית היא עשירה בברזל ובוויטמינים מקבוצה B.

מג'דרה של אורז בסמטי, שעועית מש ופלפלים
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1 כוס שעועית מש
1 כוס אורז בסמטי
4 כפות שמן זית
3 פלפלים, מומלץ בצבעים שונים, חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
3 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל שחור
1 כפית אורגנו יבש
:רשימת קניות עבור המתכון
מג'דרה אורז בסמטי, שעועית מש ופלפלים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hhi6w2bl2ההכנה
1. משרים את שעועית המש בקערה מלאה במים במשך 10 שעות. מסננים.
2. שמים את האורז במסננת ושוטפים במים זורמים.
3. מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה תוך ערבוב. מוסיפים את השעועית ומטגנים עוד כמה שניות בלבד. מוסיפים את הפלפלים והבצל ומטגנים תוך ערבוב עוד כדקה.
4. יוצקים את המים הרותחים, מוסיפים מלח ופלפל ואת האורגנו ומערבבים פעם אחת. מכסים ומביאים לרתיחה חוזרת. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ־35 דקות, עד שהנוזלים נספגים. מסירים מהכיריים ומניחים במכסה סגור עוד כחצי שעה. פותחים ומאווררים את התבשיל בעזרת מזלג. מגישים חם.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.








