קציצות עוף וקציצות זוקיני וירקות

קרות או חמות, מטוגנות או אפויות: 5 מתכונים לקציצות שכולם אוהבים

עם זוקיני וירקות, עם גבינה או עם בשר כמו של סבתא. חמש דרכים להכין קציצות נהדרות, שאפשר להכין מראש ולהשאיר במקרר

פורסם: 08.08.21, 08:43
טיפ לפני שמתחילים: במקום לטגן, אפשר לאפות את כל הקציצות 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. אין צורך להפוך.

קציצות זוקיני וירקות

קציצות קיציות, מרעננות וטעימות שהולכות נהדר עם יוגורט וסלט ירקות טרי. מכינים אותן עם זוקיני (ולא עם קישואים), כי יש בהם מעט נוזלים יחסית. טעימות חמות או קרות.
6 צפייה בגלריה
קציצות עוף וקציצות זוקיני וירקות
קציצות עוף וקציצות זוקיני וירקות
קציצות זוקיני וירקות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (15-12 קציצות)
  • 4 זוקיני בינוניים, מגוררים דק־דק
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנטנות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנטנות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח תופח
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/2 כוס גבינת קשקבל מגוררת או כל גבינה אחרת שאוהבים
  • לטיגון: 2 כוסות שמן צמחי
ההכנה
1. שמים בקערה את הזוקיני, הבצל, הפלפל והפטרוזיליה ומערבבים. מוסיפים את הקמח, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מוסיפים את הגבינה ומערבבים. מכסים ומאחסנים במקרר כשעתיים.
2. יוצקים את השמן לסיר בינוני ומחממים על להבה גבוהה. כשהשמן חם מנמיכים ללהבה בינונית, לוקחים כף גדושה מהעיסה, ובעזרת כף נוספת מעבירים אותה, בזהירות, לשמן החם. ממלאים כך את כל הסיר, ומטגנים עד להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מכינים כך את כל הכמות. מגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

קציצות גבינה אפויות

את הקציצות האלה אנחנו מכינים בשבת בבוקר, במקום פנקייקס או בלינצ'ס. הן טעימות, כיפיות ומזינות, וטעימות מיד כשהן יוצאות מהתנור וגם לאחר לילה במקרר.
6 צפייה בגלריה
קציצות גבינה אפויות
קציצות גבינה אפויות
קציצות גבינה אפויות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (14-12 יחידות)
  • 500 גרם גבינת שמנת 5% שומן ומעלה
  • 100 גרם פטה, מגוררת
  • 100 גרם גבינה צהובה (מכל סוג שאוהבים), מגוררת
  • 1 כף בזיליקום יבש
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח תופח
  • מלח, פלפל שחור
  • לציפוי: 2 כוסות פירורי לחם זהובים
ההכנה
1. שמים בקערה את הגבינות ואת הבזיליקום ומערבבים. מוסיפים את הקמח, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מכסים ומאחסנים במקרר כשעה.
2. מחממים את התנור ל־220 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3. מפזרים את פירורי הלחם בצלחת. יוצרים מהעיסה קציצות מוארכות ומגלגלים בפירורי הלחם לציפוי מלא. מניחים בתבנית.
4. אופים כ־20 דקות, עד להזהבה (אין צורך להפוך). מוציאים ומגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
טיפ: ואפשר גם לטגן במחבת עם מעט שמן, משני הצדדים, עד להזהבה

קציצות עוף שטוחות (ללא גלוטן)

קציצות עוף שטוחות שמכילות, במקום לחם או חלה - חטיף צ'יפס פריך. מתקבלות קציצות נפלאות, שטעימות חמות או קרות ושהילדים יבקשו מהן עוד ועוד.
6 צפייה בגלריה
קציצות עוף וקציצות זוקיני וירקות
קציצות עוף וקציצות זוקיני וירקות
קציצות עוף וקציצות זוקיני וירקות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (כ־8 קציצות גדולות)
  • 1/2 קילו חזה עוף טחון
  • 1 בצל סגול גדול, מגורר על פומפייה
  • 3 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק־דק
  • 1 כף נענע, קצוצה דק־דק
  • 1 ביצה בגודל M
  • 2 כפות שמן זית
  • 20 גרם חטיף צ'יפס מלוח, מפורר דק
  • מלח, פלפל שחור לפי הטעם
  • לטיגון: 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
ההכנה
1. שמים בקערה את העוף, הבצל, הפטרוזיליה, הנענע, הביצה ושמן הזית ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מוסיפים את חטיף הצ'יפס, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
2. יוצקים את השמן למחבת עמוקה ומחממים על להבה בינונית. יוצרים מהעיסה קציצות פחוסות ומטגנים כ־2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד שבועיים במקפיא.

קציצות אפונה

בריאות, מזינות וצבעוניות, טעימות חמות או קרות. דרך נוספת לאכול אפונה בצורה טעימה ומפתה יותר.
6 צפייה בגלריה
קציצות אפונה
קציצות אפונה
קציצות אפונה
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (16 קציצות)
  • 300 גרם אפונה מוקפאת, שהופשרה כשעה וחצי מחוץ למקפיא
  • 6 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק־דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית בזיליקום יבש
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
  • 4 כפות פירורי לחם
  • לציפוי: 1/2 כוס (70 גרם) קמח
ההכנה
1. יוצקים למחבת 2 כפות מהשמן ומחממים. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד הזהבה. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
2. שמים בקערת מעבד המזון את האפונה וטוחנים לעיסה אחידה. מעבירים לקערה. מוסיפים את הבצל והשום ואת הבזיליקום היבש, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואת פירורי הלחם ומערבבים לעיסה אחידה. מכסים ומאחסנים במקרר כשעה, לאיחוד ולספיגת טעמים.
3. הציפוי: מפזרים את הקמח בצלחת. מוציאים את העיסה ויוצרים ממנה קציצות קטנות. מגלגלים אותן בקמח לציפוי מלא.
4. יוצקים את 4 כפות השמן הנותרות למחבת עמוקה ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את הקציצות ומטגנים מכל הצדדים, עד להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים.
איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

קציצות בשר

קציצות כמו של סבתות, שאף פעם לא נמאס לאכול. הן טעימות חמות או קרות, בפני עצמן או ברוטב אדום מתקתק.
6 צפייה בגלריה
קציצות בשר מטוגנות
קציצות בשר מטוגנות
קציצות בשר מטוגנות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (כ־12 קציצות)
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן
  • 1 בצל, קצוץ דק־דק
  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • 2 פרוסות חלה או לחם לבן, מושרות במים וסחוטות
  • 1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר בפומפייה דקה
  • 1 ביצה בגודל M או L
  • מלח, פלפל שחור
  • לציפוי: 4 כפות קמח
ההכנה
1. יוצקים למחבת 3 כפות מהשמן ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
2. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה. מוסיפים את הבשר, הלחם, תפוח האדמה והביצה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מכסים ומאחסנים במקרר כשעה וחצי, לאיחוד ולספיגת טעמים.
3. הציפוי: מפזרים את הקמח בצלחת. מוציאים את העיסה ויוצרים ממנה כדורונים בגודל שזיף. מגלגלים אותם בקמח לציפוי מלא.
4. יוצקים את השמן למחבת עמוקה ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את הקציצות ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד שבועיים במקפיא.

רוטב אדום מהיר לקציצות

מחממים בסיר 2 כפות שמן. מוסיפים 2 שיני שום קצוצות ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים 5 עגבניות חתוכות לקוביות, מערבבים ומבשלים כ־5 דקות על להבה בינונית. מוסיפים מלח ופלפל, 1/2 כף פפריקה, 1/2 כפית צ'ילי יבש חריף ומערבבים. מוסיפים 3/4 כוס מים, מערבבים ומבשלים כ־15 דקות. מוסיפים את הקציצות המטוגנות או האפויות ומבשלים 5 דקות. מגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.