
מרק טום יאם עם דגים
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3
כוסות
מים או ציר דגים
720 מ"ל
1
ס"מ
שורש גלנגל או שורש ג'ינג'ר
1
גבעול למון גראס, חצוי לאורכו
8
עגבניות שרי, חצויות
1/2
בצל סגול, פרוס
2
כפות
מחית או רוטב טום יאם
(להשיג במדפים האסייתיים)
1
פחית
נוזל קוקוס
400 מ"ל
2
כפות
רסק עגבניות
250
גרם
פטריות פרוסות, מומלץ מכמה סוגים
400-500
גרם
פילה דג לבן ללא עור, חתוך לנתחים בגודל כ־4 ס"מ
1
כף
סוכר חום
3
כפות
מיץ לימון
1-3
כפות
רוטב דגים (אם אין, השתמשו בסויה)
עלי כוסברה ובזיליקום תאילנדי (או רגיל)
להגשה
:רשימת קניות עבור המתכון
אפשר להכין גם בבית: מרק טום יאם פלה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hjvl5qpmbxההכנה (4 מנות)
1. שמים בסיר את המים (או הציר), הגלנגל (או הג'ינג'ר) והלמון גראס, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העגבניות ואת הבצל ומבשלים כ־4 דקות. מוסיפים את הטום יאם ואת נוזל הקוקוס ורסק העגבניות ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את הפטריות ומבשלים כ־2 דקות.מוסיפים את הדגים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים קלות את הלהבה ומבשלים (ללא כיסוי) עוד 4-2 דקות, עד שהדגים מוכנים.
3. מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון וכף מרוטב הדגים (או הסויה) ומערבבים. טועמים, ואם לא מלוח מספיק - מוסיפים עוד. מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים. מוציאים את גבעול הלמון גראס, מפזרים כוסברה ובזיליקום ומגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.








