
מאפה פילו יווני עם עגבניות וחצילים
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1 חבילה (12-10 דפים) עלי פילו, מופשרים או מצוננים
3 חצילים בינוניים
שמן זית
מלח, פלפל שחור
20 עגבניות שרי, חתוכות
3 שיני שום, קלופות וקצוצות
להגשה: כ־1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
:רשימת קניות עבור המתכון
מאפה יווני של פילו חצילים ועגבניות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hjvxd1uhxeההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ במצב טורבו. מכינים תבנית בקוטר 32 ס"מ.
2. מקלפים את החצילים לסירוגין (פס כן - פס לא). חותכים אותם לקוביות בגודל כ־1/2 1 ס"מ. מניחים בתבנית, מזליפים עליהם כ־4 כפות שמן זית וכ־1 כפית גדושה מלח ומערבבים קלות.
3. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה.
4. בינתיים מחממים 3 כפות שמן זית במחבת. מוסיפים את העגבניות והשום ומטגנים כ־6 דקות, עד שהעגבניות מתרככות וצבען משתנה. במהלך הטיגון מוסיפים מלח ופלפל.
5. מניחים את החצילים והעגבנית לצינון מוחלט (אפשר לערבב אותם בכלי אחד).
6. הרכבת המנה: מברישים במעט שמן זית את תבנית האפייה. מרפדים את התבנית בדפי הפילו, כך שיכסו אותה בצורה שמזכירה שבשבת: מניחים שני דפי פילו זה על זה (ללא שימון) ומניחים אותם כך שאחת הפינות שלהם תונח במרכז התבנית והפינה הנגדית תשתפל מעבר לדפנות. יוצרים זוג עלים נוסף ומניחים אותם באותו אופן, כך שיכסו כשליש נוסף מהתבנית. מסיימים בזוג עלים שלישי. מניחים את המלית על הבצק ומיישרים. מקפלים פנימה את השוליים העודפים כך שתיווצר מסגרת (ראו בתצלום). מברישים את מסגרת הבצק בשמן זית. את יתרת דפי הפילו מקמטים קלות ומניחים על שולי הבצק, להגבהה נוספת. מברישים גם אותם בשמן זית.
7. אופים כ־30 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים, מפזרים את הבצל הירוק ומגישים חם.
- איך שומרים? עד יום, במקרר. מחממים בתנור.








