Pantzarosalata הוא סלט סלק יווני שמוגש עם סלרי, שום והרבה חומץ. הגרסה שלנו מעודנת יותר וכוללת רימונים, שמוסיפים יופי וטעם. התוצאה: סלט יפהפה וצבעוני, חמוץ־מתוק. שימו לב: מומלץ להכין את הסלט יום מראש, ולאחסן במקרר לספיגת טעמים.

סלט סלק ורימונים
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4 סלקים בינוניים, בקליפתם
גרגירים מ־1 רימון
לרוטב:
4 כפות שמן זית
5 כפות חומץ 5%
1/2 כפית חרדל חלק
1/2 כף מלח
מעט פלפל שחור גרוס
1 כף שמיר קצוץ
1 שן שום, כתושה
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט סלק ורימונים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hy00pumk00leההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שוטפים היטב את הסלקים (בקליפתם), עוטפים כל סלק ברדיד אלומיניום ומניחים בתבנית.
3. צולים כשעה ורבע, עד שהסלקים מתרככים. מוציאים ומניחים לצינון.
4. קולפים את הסלקים תחת מים זורמים. חוצים כל סלק, ופורסים כל מחצית לפרוסות דקיקות. מניחים בקערה. מפזרים את גרגירי הרימון.
5. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים ומערבבים למרקם אחיד. יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות. מאחסנים במקרר לספיגת טעמים 4 שעות לפחות (ועד יממה). מגישים.
- איך מכינים מראש? את הסלט כולו – עד יממה מראש. שומרים במקרר (שאריות אפשר לשמור עד 4 ימים).








