
כדורי מק אנד צ'יז
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כוס
פסטה תלתלים או חצי ירח
1
מיכל
גבינת שמנת, 5% שומן ומע
250-225 גרם
500
גרם
גבינה קשה מגוררת (גרנה פדנו, עמק וכדומה)
100
גרם
גבינת פטה, מגוררת
1
ביצה
מלח
פלפל שחור
1/2
כוס
קמח
70 גרם
לציפוי ולטיגון:
שמן לטיגון עמוק
2
ביצים טרופות
200-250
גרם
פירורי לחם, מומלץ עם שומשום
:רשימת קניות עבור המתכון
כדורי מק אנד צ'יז
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hy1xvbrzwlההכנה (18-15 יחידות)
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, עד שהיא מתרככת חלקית ואפשר לנגוס בה. מעבירים למסננת ומניחים לצינון.
2. מעבירים את הפסטה לקערה, מוסיפים את כל סוגי הגבינות ואת הביצה ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים שוב. לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים פעם נוספת.
3. משמנים קלות את הידיים ויוצרים כדורים מעיסת הפסטה. מניחים בכלי ומאחסנים במקפיא כ־20 דקות (או עד 4 שעות, במקרר).
4. הטיגון והציפוי: מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. טורפים את הביצים בקערה אחת, מפזרים את פירורי הלחם בקערה נפרדת.
5. מוציאים את הכדורים, טובלים בביצה ומצפים בפירורי הלחם. מכניסים לשמן ומטגנים עד הזהבה. מוציאים לרשת טיגון או לצלחת מרופדת בנייר סופג (אפשר להכין עד שעתיים מראש ולחמם בתנור שחומם ל־170 מעלות). מגישים חם.
- איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה, אבל אפשר לשמור עד יומיים, במקרר.








