שף
שף
סלט עגבניות, ענבים ובוטנים

אדום עולה: מתכוני קיץ עם עגבניות - ממרק צונן עד סלט מפתיע

טריות, אפויות, מרוסקות – אין על עגבניות! עמית דונסקוי מכינה ממולאות קלילות, סלטים עם הפתעות ועוד מנות מושלמות לימים לוהטים

פורסם:

סלט מיקס עגבניות וענבים

כל סוגי עגבניות השרי שמצאתי בשוק – שישה, אם לדייק – בקערה אחת. אבל כמובן, אפשר להכין את הסלט הטעים הזה גם עם עגבניות מזן אחד. מה שבאמת חשוב הוא השילוב עם הענבים ועם שאר המרכיבים, שיוצרים ביס בטעמים ובמרקמים מפתיעים.
המרכיבים (6 מנות)
  • 350 גרם עגבניות שרי, מזן אחד או יותר
  • 1/2 כוס צנוניות קטנטנות
  • 1/2 כוס ענבים שחורים
  • 1/2 כוס ענבים ירוקים
  • 50 גרם בוטנים, קלופים וקלויים
לרוטב
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כפית חרדל חלק
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 2 כפות חומץ 5%
  • 3 כפות מיץ לימון
ההכנה
1. חותכים את העגבניות לחצאים או לרבעים, בהתאם לגודלן. מניחים בצלחת הגשה שטוחה. חוצים גם את הצנוניות, מניחים על העגבניות ומוסיפים גם את הענבים (אפשר להכין עד 4 שעות מראש ולשמור במקרר).
2. הרוטב: שמים בכלי מתאים את כל מרכיביו ומערבבים היטב למרקם חלק (אפשר להכין עד שבוע מראש).
3. יוצקים את הרוטב, מפזרים את הבוטנים ומגישים.
  • טיפ: אפשר לקלות את הבוטנים לבד. מחממים מחבת יבשה, מסירים מהבוטנים את הקליפה החומה וקולים אותם תוך ערבוב והשגחה, עד שהם זהובים. מצננים בצלחת ושומרים בצנצנת.

קפרזה בתנור: עגבניות צלויות עם מוצרלה

אנחנו אוהבים מאוד עגבניות צלויות. בהארה של רגע צליתי עגבניות – תערובת של מה שהיה בבית – ואז הנחתי עליהן מוצרלה. קיבלתי סלט קפרזה מסוג אחר או פיצה ללא בצק. תענוג טעים תחת כל הגדרה.אגב, זה המתכון המושלם לניצול עגבניות שהתרככו מדי.
5 צפייה בגלריה
קפרזה בתנור: עגבניות צלויות עם מוצרלה
קפרזה בתנור: עגבניות צלויות עם מוצרלה
קפרזה בתנור: עגבניות צלויות עם מוצרלה
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (כ־5 מנות)
  • 1 ק"ג עגבניות, מסוג אחד או מכמה סוגים
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מעט מלח, פלפל שחור
  • 1 גליל (200-180 גרם) מוצרלה
  • עלי בזיליקום
  • להגשה: לחם
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ במצב טורבו).
2. חותכים את העגבניות לפלחים (או חוצים עגבניות שרי) ומניחים בתבנית מתאימה. מזליפים עליהן את שמן הזית ומפזרים את השום, מלח ופלפל.
3. אופים כ־20 דקות, עד שהעגבניות צלויות ועסיסיות (אפשר להכין עד יומיים מראש ולחמם שוב לפני ההגשה).
4. בינתיים פורסים את המוצרלה.
5. מוציאים את התבנית ומניחים את פרוסות המוצרלה בזהירות בין פרוסות העגבנייה. מחזירים לתנור וצולים עוד 7-6 דקות, עד שהגבינה נמסה. מוציאים.
6. מפזרים את עלי הבזיליקום ומגישים מיד, מומלץ לצד לחם.

גספצ'ו עם יוגורט וקרח עגבניות

מרק העגבניות הקר מספרד הוא הכי קיצי ובריא שיש. הגרסה שלי היא עוד יותר ים־תיכונית – עם תוספת של יוגורט סמיך. ושימו לב לפטנט היעיל הבא: להוסיף למנה קוביות של גספצ'ו קפוא, שמקררות את המנה בלי לדלל אותה.
5 צפייה בגלריה
הכי קר: גספצ'ו עם קרח עגבניות ויוגורט
הכי קר: גספצ'ו עם קרח עגבניות ויוגורט
הכי קר: גספצ'ו עם קרח עגבניות ויוגורט
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (6 מנות)
  • 10 עגבניות בינוניות ובשלות
  • 1 מלפפון, בקליפתו
  • 1 פלפל אדום
  • 6 עלי סלרי
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מיץ עגבניות טבעי
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ 5%
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור
להגשה
  • מעט יוגורט סמיך (מומלץ יוגורט יווני)
  • כ־1/2 כוס גבעולי סלרי קצוצים
ההכנה
1. חותכים את כל הירקות, מעבירים לקערת מעבד המזון ומעבדים למחית סמיכה. מוסיפים את מיץ העגבניות ומעבדים עד שהמרקם חלק יותר (אך לא חלק לגמרי). עוצרים ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים לקערה את שמן הזית, החומץ, מיץ הלימון, מלח ופלפל ומערבבים היטב. אם רוצים, יוצקים מעט מהמרק לתבנית קוביות קרח ומעבירים אותה למקפיא. את המרק מכסים ומאחסנים במקרר עד להגשה (לפחות שעתיים).
3. ההגשה: מערבבים את המרק היטב ומחלקים אותו לקעריות. אם רוצים, מוסיפים מקוביות הקרח. מניחים בכל קערה מהיוגורט ומוסיפים סלרי קצוץ. מגישים.
  • איך שומרים? עד 8 שעות, במקרר.

סלט פטנט: עגבניות ולאבנה

ההכנה הכי פשוטה שיש לסלט טעים במיוחד וגם מרשים במיוחד - יפה כמו ציור.
5 צפייה בגלריה
מנה פטנט: עגבניות מתובלות על לאבנה
מנה פטנט: עגבניות מתובלות על לאבנה
מנה פטנט: עגבניות מתובלות על לאבנה
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (כ־6 מנות)
  • 250 גרם גבינת לאבנה
  • 8 עגבניות בינוניות, חתוכות לפלחים
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1/2 קופסת נבטי אפונה
  • כ־3 כפות (כ־25 גרם) צנוברים קלויים
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט מלח גס
ההכנה
1. יוצקים לקערה שטוחה את גבינת הלאבנה ומשטחים אותה. מסדרים על הגבינה את העגבניות החתוכות.
2. מפזרים את השום הכתוש, את נבטי האפונה ואת הצנוברים. מזליפים על הכול את שמן הזית ומפזרים מלח גס. מגישים (אפשר להכין עד שעתיים מראש ולשמור במקרר).
  • טיפ: אפשר להכין את המנה גם על בסיס של סלט טחינה – טעים מאוד וגם טבעוני.

עגבניות ממולאות אפויות

אחת המנות הכי טובות שלי, מנה בנוסח יווני – עם אורז ושמיר וכמעט ללא רוטב.
5 צפייה בגלריה
בסגנון יווני: עגבניות ממולאות באורז
בסגנון יווני: עגבניות ממולאות באורז
בסגנון יווני: עגבניות ממולאות באורז
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (8 מנות בתבנית בקוטר 30 ס"מ)
  • 16 עגבניות בינוניות, אדומות ובשלות
  • 1/4 כוס מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה אדומה
למלית
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים דק
  • 1/2 1 כוסות אורז (פרסי או אחר)
  • 1/2 2 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות שמיר טרי קצוץ
  • 1 כף בזיליקום קצוץ
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. המלית: מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, השמיר, הבזיליקום, מלח ופלפל ומערבבים פעם אחת. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־15 דקות, עד שהמים נספגים והאורז נגיס. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון קל (אפשר להכין עד יום מראש).
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו).
3. מסירים את הכיפות של העגבניות ומניחים אותן בצד (אפשר גם לחתוך כך שיישארו מחוברות לעגבניות). מרוקנים את העגבניות מבשרן ומפזרים אותו בתבנית.
4. ממלאים את העגבניות באורז ומניחים בצפיפות בתבנית.
5. מערבבים בקערית את המים, שמן הזית, הפפריקה, מלח ופלפל. יוצקים על העגבניות בעדינות. מכסים את העגבניות בכיפות שלהן.
6. מכסים את התבנית בנייר אפייה וצולים כ־30 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים כ־10 דקות נוספות. מוציאים. מגישים חם או לאחר צינון.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button