עוגת קפה אלגנטית
כשר
פרווה
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
עוגת קפה אלגנטית
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לעוגה:
3 ביצים גודל L
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר חום
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן חמניות או קנולה
1 כוס קפה נמס חזק (מ־2 כפיות קפה), צונן
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
לקצפת:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (צמחית או חלבית)
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית אבקת קפה נמס
(ראו טיפ בסוף על קפה מגורען)
2 כפות סירופ מייפל
1/2 כפית אבקת קפה נמס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות במצב טורבו. משמנים תבנית קפיץ בקוטר 20-22 ס"מ או מרפדים אותה בנייר אפייה משומן.
2. שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את השמן בהדרגה ותוך כדי טריפה. מוסיפים את הקפה הצונן ומערבבים לבלילה אחידה.
3. מנפים לקערה, בנפה או במסננת, את הקמח. מערבבים רק עד לקבלת עיסה אחידה ולא יותר. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים.
4. אופים כ־45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש. מוציאים.
5. הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר והקפה לקצפת יציבה. יוצקים על העוגה ומיישרים. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות.
6. אם רוצים, מעטרים: לפני ההגשה, שמים בכלי מתאים את המייפל והקפה ומחממים כ־30 שניות במיקרוגל. מערבבים היטב. מצננים קלות ומזליפים על העוגה. מגישים.
  • טיפ: יש בבית רק קפה מגורען? המיסו אותו בכף מים והוסיפו לציפוי בהתאם להנחיות במתכון.
  • איך שומרים: עד 4 ימים, במקרר.