סלט מפנק עם עגבניות אפויות וטריות ועוד דברים טובים. הקרוטונים כמובן אינם הכרחיים, ואפשר לוותר עליהם לגמרי או להחליפם בקרקרים שבורים או במוצר קנוי.

סלט עגבניות אפויות וטריות. מפנק
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לסלט:
1/2 כמות עגבניות אפויות
15-12 עגבניות שרי טריות, חצויות
4-3 צנוניות, פרוסות
1 אבוקדו קטן, חתוך לקוביות
1/2 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
1/2 1 כוסות עלי רוקט
4–6 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל שחור
לקרוטונים:
2 פרוסות לחם, מומלץ מאתמול
3 כפות שמן זית
1 כפית אבקת שום
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט עגבניות אפויות וטריות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/ik4cyf141ההכנה
1. אם רוצים, מכינים את הקרוטונים: מחממים את התנור ל־180 מעלות במצב טורבו.
2. חותכים את הלחם לקוביות ושמים אותן בקערה. מוסיפים את שמן הזית, אבקת השום ומעט מלח, ומערבבים. מפזרים בתבנית ואופים כ־10 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים (אפשר להכין עד יום מראש).
3. הסלט: שמים בקערה את כל מרכיביו (כולל הנוזלים של העגבניות האפויות). יוצקים את מיץ הלימון, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. אם רוצים, מפזרים קרוטונים. מגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.








