טיפ: אם תשתמשו במלית מתאימה (למשל, בריבה, בממרח תמרים או בחמאת בוטנים), העוגיות יהיו טבעוניות
עוגיות שבורות
כשר
פרווה
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
עוגיות שבורות שוקולד
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2 כוסות (280 גרם) קמח
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
3 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים רותחים
1 כף חומץ
למלית: כ־500 גרם ממרח שוקולד (או ממרח אחר)
אפשרות לעיטור: אבקת סוכר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (תבנית תנור גדולה)
1. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמן, המים הרותחים והחומץ ומערבבים לקבלת בצק אחיד. אוספים אותו לכדור, עוטפים, ומאחסנים במקרר כ־15 דקות, לצינון.
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
3. מוציאים את הבצק וחוצים אותו לשניים. מקמחים קלות נייר אפייה ומניחים עליו מחצית מהבצק. משטחים אותו קצת ומניחים עליו נייר אפייה נוסף. מרדדים כך, בין שני הניירות, למרובע בגודל התבנית. מסירים את הנייר העליון ומעבירים את הבצק, עם נייר האפייה התחתון, לתבנית.
4. מורחים על הבצק שבתבנית את הממרח בצורה אחידה.
5. מרדדים באותו האופן את המחצית השנייה של הבצק. מסירים את הנייר העליון. בעזרת הנייר התחתון, הופכים את הבצק לתבנית, כך שיכסה את מלית השוקולד. מסירים את הנייר. מהדקים היטב את הבצק למלית. בעזרת מזלג מחוררים את הבצק העליון.
6. אופים כ־20 דקות, עד שהבצק מתייצב. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
7. שוברים את העוגיות. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. מגישים.
  • איך שומרים? עד שבוע, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.