מאפינס בצל וירקות
כשר
פרווה
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
65 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מאפינס בצל וירקות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2 תפוחי אדמה, גדולים
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק־דק
2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנטנות
1 כרשה, החלק הלבן בלבד, קצוץ דק
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1/2 1 כפיות מלח
2 ביצים, גודל L
1/2 כוס (70 גרם) קמח
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (25-20 יחידות קטנות בתבניות בקוטר 4-3 ס"מ)
1. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות, ומבשלים במים עד שהם רכים. מסננים, מעבירים לקערה ומועכים למחית. מניחים בצד עד להמשך השימוש.
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. משמנים מעט את שקעי התבנית או שמניחים בהן עטרות נייר.
3. מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את הבצל, הגזרים והכרשה ומטגנים כ־5 דקות, להזהבה קלה. מעבירים למסננת ומניחים לצינון במשך כ־10 דקות.
4. מעבירים את הירקות לקערה עם מחית תפוחי האדמה. מוסיפים את הפטרוזיליה, המלח והפלפל ומערבבים היטב. טורפים בקערית קטנה נפרדת את הביצים ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את הקמח ואת אבקת האפייה. מערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.
5. מחלקים את העיסה בין התבניות, כך שתמלא אותן כמעט לגמרי (עד כ־1/2 ס"מ מהקצה).
6. אופים כ־25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ בהם יוצא עם מעט פירורים. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר (לא מומלץ להקפיא).