בתוספת יוגורט, הסלט הזה יהיה ארוחת צהריים מושלמת. אם יֵצא לכם לאכול את הסלט הזה מול הים, אולי לא רחוק מהדייג שהביא את הדגים, תיהנו עוד יותר.
סלט דגים, חצילים וירקות
כשר
חלבי
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
סלט דגים, חצילים וירקות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לחציל:
1 חציל, חתוך לקוביות
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
2 כפות קורנפלור
לדג:
500 גרם פילה דג, עם העור, חתוך לקוביות (בורי, דניס, אמנון, נסיכת הנילוס וכו')
1 כפית מלח
2 כפות יוגורט, מכל סוג
כ־1 כוס פירורי לחם זהובים
לטיגון: כ־6 כפות שמן
לסלט:
4 עגבניות, חתוכות לפלחים
2 פלפלים ירוקים, חתוכים גס
1 בצל סגול, פרוס דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
כ־5 כפות מיץ לימון
1 כף שמן זית
מעט מלח ופלפל שחור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. החציל: מחממים את התנור ל־200 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שמים את החציל בקערה, מוסיפים לו את המלח ואת שמן הזית ומערבבים היטב. משהים כ־5 דקות.
3. מוסיפים לקערה את הקורנפלור ומערבבים בעדינות. מפזרים את תכולת הקערה בתבנית.
4. אופים עד שהחציל מזהיב (כ־20 דקות). מוציאים ומניחים בצד.
5. הדגים: שמים את קוביות הדג בקערה. מוסיפים את המלח ואת היוגורט ומערבבים בעדינות.
6. מפזרים בצלחת מתאימה את פירורי הלחם וטובלים בהם את קוביות הדג.
7. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הדגים כדקה מכל צד, להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג (אפשר להכין עד 3 שעות מראש ולשמור במקרר).
8. הסלט, הרוטב וההגשה: מניחים את העגבניות, הפלפלים והבצל בצלחת הגשה. מוסיפים את החציל, הפטרוזיליה ואת כל מרכיבי הרוטב ומערבבים. מניחים על הסלט את קוביות הדגים, מערבבים בעדינות ומגישים.