
עוגת דבש עם כתר מקדמיה
( צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בבקה בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
לשימון: תרסיס שמן, מרגרינה או חמאה (לגרסה חלבית)
3 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן (קנולה וכדומה)
1 כוס (360 גרם) דבש
1 כוס (240 מ"ל) מים חמים + 1/2 1 כפיות קפה נמס
1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1 כף קינמון טחון
קמצוץ ציפורן
1כפית ג'ינג'ר מגורר
אפשרות: כתר אגוזים:
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה, צמחית או חלבית
1 כוס אגוזי מקדמיה לבנים טבעיים או אגוזי לוז, פקאן או מלך
:רשימת קניות עבור המתכון
פרווה: עוגת דבש עם כתר מקדמיה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/r10ulyrixeההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות, מומלץ במצב טורבו. משמנים את התבנית (אם משתמשים בתבנית בבקה, חשוב לשמן אותה היטב, כדי שהעוגה תיחלץ בשלמותה).
2. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים. כשהמקצפת מתחילה להבהיר, יוצקים פנימה באטיות, תוך כדי הקצפה, את השמן. מוסיפים את הדבש ומקציפים, עד שהוא נטמע בבלילה. עוצרים.
3. מערבבים את המים החמים והקפה (אין צורך לצנן). מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים.
4. מוסיפים לקערת המערבל מחצית מכמות הקפה ומחצית מתערובת הקמח ומערבלים קצרות. מוסיפים את יתרת הקפה ותערובת הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. יוצקים לתבנית ומיישרים.
5. אופים כ־50 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומשחימה. מוציאים ומצננים חצי שעה לפחות. מחלצים את העוגה מהתבנית.
6. אם רוצים, מכינים את כתר האגוזים: מפזרים את הסוכר במחבת ומחממים על להבה בינונית, עד שהוא הופך לקרמל. מכבים את הלהבה ומוסיפים בזהירות את השמנת המתוקה תוך כדי ערבוב נמרץ (אם הרוטב מתקשה, ממיסים אותו על להבה בינונית). מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד שהם מצופים היטב.
7. מניחים מיד את האגוזים על העוגה, לפני שהם מתקשים וכדי שהקרמל יזלוג על העוגה. מאחסנים בכלי סגור עד להגשה.
- איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.








